Ce a făcut un jucător de la juniorii lui Inter Petrila în timpul unui meci din campionat

160
de Loredana JUGLEA

Tânărul Daniel Vâtcă este elev în clasa a XII-a la Colegiul Tehnic „Constantin Brâncuși” Petrila și luptă împotriva rasismului. Este și golgheterul echipei de juniori CS Inter Petrila, iar la meciul din etapa trecută a făcut un gest unic. Pentru care a fost felic­itat de președintele AJF Hunedoara, Cristian Petrean. 

Un gest mai puțin întâlnit pe un teren de fotbal s-a petrecut la meciul de fotbal a juniorilor A1 la Petrila, pe stadionul Parângul, partidă în care s-au întâlnit Inter Petrila și Victoria Călan. Tânărul sportiv petrilean Daniel Vâtcă (18 ani) a purtat întreaga partidă o banderolă cu inscripția „UNITE AGAINST RACISM” („Uniți împotriva rasismului”).
„Este un mesaj reprezentativ, mă bucur să port totdeauna mesajul ăsta cu mine. Prin Unite Against Racism vreau să dau dovadă de fair-play și, mai ales, vreau să transmit ca toată lumea să fie unită, să lupte împotriva rasismului!”, a spus tânărul sportiv petrilean.
În România și Italia, Centrul de Politici pentru Romi și Minorități desfășoară o campanie publică de conștientizare prin intermediul sportului, al filmului și al educației non-formale, având ca parteneri Federațiile Române și Italiene de Fotbal, Uniunea Italiană „Sport per tutti” (UISP) și producătorii români de film „La Strada”. Astfel, România se alătură unor organizații internaționale ca FARE (Football Against Racism in Europe) sau FIFA (Federația Internațională de Fotbal), care luptă împotriva rasismului și violenței în fotbal.

Comenteaza

Comenteaza