Ce este transcenderea?

535

Cand practicam Meditatia Transcendentala experimentam o stare in care mintea este complet linistita, desi, intr-o stare de vigilenta deplina.

Sa transcenzi inseamna sa treci dincolo. Cand mintea a trecut dincolo de orice activitate, este o traire a Sinelui, intr-o stare de pace desavarsita, in Constiinta Transcendentala.

Maharishi Mahes Yogi

Experienta sinelui interior

„Fiecare dintre noi poate sa patrunda adanc in interior si sa-si umple mintea cu fericire interioara, cu acea inteliganta pura, nelimitata, care salasluieste la sursa gandului” – Maharishi Mahes Yogi.

O stare de constiinta pura

O stare de constiinta pura

Folosind o analogie, putem spune ca mintea noastra este ca un ocean: incontinuu nelinistit la suprafata, tacut si de o imensa forta in adancuri. Meditatia Transcendentala presupune ca, fara efort, sa te stabilesti in adancurile tacute ale oceanului, sa te reincarci, de fiecare data, cu acea stare de constiinta pura, nelimitata. In timp ce mintea ti se linisteste, respiratia devine mai calma si muschii deplin relaxati. Mintea isi orienteaza atentia catre interior, dincolo de gand, catre cel mai linistit si mai calm nivel al constiintei – sinele tau cel mai intim.

Meditatia Transcendentala in comparatie cu alte tehnici

Posibilitatea de a transcende diferentiaza fundamental Meditatia Transcendentala de celelalte tehnici de meditatie.

Alte tehnici presupun concentrare (controland mintea sau atentia) sau comtemplare (un proces activ al gandirii), tinand mintea ocupata, ceea ce impiedica transcenderea.

http://ro.tm.org

Comenteaza

Comenteaza