CEH a achitat tot TVA-ul restant cãtre Construction Industrielles de la Méditerranée (CNIM) / Mihael Melczer: “Am considerat asta o prioritate maximã”

357

Complexul Energetic Hunedoara a reusit imposibilul. Conducerea CEH a plãtit, ieri, ultima transã din TVA-ul restant de peste 21 de milioane de lei.

“Am achitat tot TVA-ul la Paroseni. Ajutorul divin a fost tot timpul. Astãzi (miercuri –n.r.) am fãcut ultima platã de 6 milioane de lei, total 20,6 milioane de lei TVA restant din anul 2014”, a declarat Mihael Melczer, directorul general al CEH. Cei de la CNIM trebuie sã se reapuce de lucrarea de la Paroseni.  “Acum trebuie sã vinã, nu prea mai au motive sã nu se reapuce de lucrãri. Am considerat asta o prioritate maximã, nu ne jucãm nici cu Paroseniul, nici cu Mintia, nici cu mineritul. Trebuie sã le facem pe toate. Asta a fost prioritatea acum, am dus-o la bun sfârsit, iar ei trebuie sã vinã sã lucreze”, a mai spus sursa citatã.  Directorul general al CEH a precizat cã TVA-ul restant putea fi plãtit pânã acum si din ajutoare de stat disponibile pentru asa ceva.  “Îmi pare rãu cã cei care au avut bani la îndemânã nu au fãcut plata TVA-ului de-a lungul anilor. A fost ajutor de stat din care se putea face plata TVA-ului si a fost rambursat si nu au avut rezonabilitatea sã facã chestia asta. Au fost interese proaste, tâmpe, nu existã motiv pentru care sã nu se fi fãcut lucrul acesta”, a mai subliniat Melczer. Societatea Complexul Energetic Hunedoara finalizeazã plata TVA-ului restant datorat consortiului francez Construction Industrielles de la Méditerranée (CNIM) pentru lucrãrile de investitii realizate în cadrul proiectului Centrala Electricã Paroseni. ”În mai putin de 30 de zile, dupã un blocaj instalat în luna decembrie a anului 2014 în conditiile unui stadiu 95% al realizãrii lucrãrilor de investitii la instalatia de desulfurare si la cea de slam dens, prin eforturi conjugate, s-a reusit achitarea sumei de 20,6 milioane lei”, aratã un comunicat al CEH.

În perioada urmãtoare se negociazã reluarea lucrãrilor în vederea finalizãrii lucrãrilor de investitii pentru conformarea la cerintele impuse de legislatia de mediu, perspectivã în care nu va mai existã riscul suspendãrii activitãtii Termocentralei Paroseni

 

Cronica Vaii Jiului

Comenteaza

Comenteaza