CEH – încă o ordonanță de plată de peste 360.000 de lei

277

În timp ce instanța dă amânare după amânare în procesul privind declararea pentru a treia oară a insolvenței, creditorii împresurează Complexul Energetic Hunedoara.

Octprest Impex Petrila a obținut în instanță peste 360.000 de lei într-un proces deschis încă din decembrie 2015, dar suspendat pe perioada în care compania energetică hunedoreană a fost în insolvență. CEH are la dispoziție fix 20 de zile să-și plătească datoria calculată de instanța Tribunalului Hunedoara.

”Admite cererea de ordonanţă de plată formulată de către creditoarea SC OCTPREST IMPEX împotriva debitoarei SC COMPLEXUL ENERGETIC HUNEDOARA şi în consecinţă: Ordonă debitoarei să plătească creditoarei suma de 364.759,03 lei debit principal şi 14.735,22 lei penalităţi de întârziere în termen de 20 de zile de la data comunicării ordonanţei. Obligă debitoarea să plătească creditoarei suma de 600 lei cheltuieli de judecată. Cu drept la cerere în anulare în termen de 10 zile de la comunicare”, este sentința magistraților hunedoreni.

În tot acest timp în care este déjà împresurat de creditorii care își cer banii în instanță, Complexul Energetic Hunedoara încearcă să-și declare din nou insolvența pentru a-și putea continua activitatea, dar noul judecător sindic pronunță amânare după amânare. La termenul de miercuri, a amânat din nou pronunțarea asupra cererilor de intrare în insolvență a Complexului Energetic Hunedoara, după ce în urmă cu câteva zile Adrian Jurca, liderul de la Livezeni, a depus o cerere de intervenție în dosar.

Următorul termen de judecată a fost stabilit pentru data de 19 decembrie. Este cea de-a treia amânare pronunțată de instanță la cea de-a treia solicitare de intrare în insolvență a Complexului Energetic Hunedoara.

Pe 8 noiembrie, Complexul Energetic Hunedoara a ieșit pentru a doua oară din insolvență. Magistrații de la Curtea de Apel au admis apelurile declarate la insolvență, au dispus anularea încheierilor atacate pronunţate de judecătorul sindic și, în urma rejudecării, a respins cererea privind deschiderea procedurii generale a insolvenţei formulată de Societatea Complexul Energetic Hunedoara SA Petroşani, precum şi de către creditori.

În data de 7 ianuarie, CEH a intrat pentru prima dată în insolvență, dar în mai Curtea de Apel a casat sentința pronunțată de judecătorul sindic Ioan Drăgan și a trimis dosarul spre rejudecare. Surprinzător, cauza a ajuns pe masa aceluiași magistrat care, în data de 23 iunie, a decis din nou deschiderea procedurii, administratorul judiciar provizoriu fiind desemnată, ca și prima dată, Casa de Insolvenţă GMC Craiova. Decizia lui Ioan Drăgan și chiar judecătorul însuși au fost contestați la Curtea de Apel Alba Iulia, dar în 8 noiembrie a dat câștig de cauză apelanților și a scos societatea din insolvență, deși nici urmă de redresare financiară.

Carmen COSMAN – PREDA

Gazeta de dimineata

 

 

Comenteaza

Comenteaza