Cer sprijinul europarlamentarilor pentru Complexul Energetic Hunedoara

195

Sindicatul Muntele va relua demersurile pentru rezolvarea problemelor Complexului Energetic Hunedoara, dupã sãrbãtorile Pascale. Problemele societãtii sunt extrem de grave, CEH confruntându-se cu intrarea în faliment, asa cum aratã datele Ministerului Energiei. Sindicalistii vor sã cearã si sprijinul europarlamentarilor români.
“Dupã Paste vom intensifica demersurile noastre. Avem nevoie de ajutorul tuturor factorilor implicatI în acest proces. Sunt mai multe directii de actiune pe care le avem în vedere”, a declarat Darius Câmpean, presedintele Sindicatului Muntele. Societatea este o gaurã neagrã pentru economie. Ministerul Energiei aratã cã activul net contabil este de minus 2.071.327.883 lei.
“Societatea Complexul Energetic Hunedoara – S.A. are o situatie economicã dificilã. Activul net contabil este negativ (- 2.071.327.883 lei), opinia auditorului financiar extern fiind aceea cã “existã o incertitudine care ar putea sã punã în mod semnificativ la îndoialã capacitatea Societãtii de a-si continua activitatea”, aratã Ministerul Energiei.
Societatea se confruntã si cu alte riscuri. Inexistenta lichiditãtilor financiare se resimte în activitatea de productie. În subteran, minerii nu au cu ce lucra.
Monika BACIU

Cronica Vaii Jiului

Comenteaza

Comenteaza