Cheile Jiețului / Somnul autorităților rupe drumul

90
de Corneliu BRAN

De la dl. Bujor Bogdan, edilii Petroșaniului au aflat joi, 6 iunie, că drumul de pe Cheile Jiețului mai are puțin și se va surpa pe o bună bucată, undeva pe la mijlocul acestor minunate chei naturale pe unde străbate DN 7A. Bine ar fi să afle și cei din Primăria Petrila, pe raza căruia se află, acest drum, cu care petrilenii se mândresc foarte tare.

Dacă autoritățile nu au știință de această stare deplorabilă a drumului, află acum și vor pune și ei întrebări drumarilor. Nu de altceva, dar așa cum le spunea Bujor Bogdan primarului și viceprimarului Petroșaniului, în biroul celui din urmă, acolo s-ar putea ca, cât de curând, „să asistăm la o tragedie”.
„Ferească bunul Dumnezeu să se surpe drumul exact când trece un camion sau o mașină de tonaj mare. Ar fi păcat… Mai bine s-ar lua măsuri din timp. Mai cu seamă, după aceste ploi care cad de luni de zile și care slăbesc și așa un terasament destul de afectat de infiltrații”, a menționat Bujor Bogdan. Care a mai atras atenția că și Petroșaniul este direct interesat de acest drum din mai multe motive, unul fiind că e aproape de un drum ce străbate Parângul și coboară în sud, la vecinii din Vâlcea, via București, al doilea ținând de minunea de Transalpina, vizitată anual de zeci de mii de turiști, mulți optând să ajungă apoi și în Valea Jiului, iar al treilea motiv ar fi acela că nu mai puțin de 100 de petrileni și petroșeneni au locuri de muncă peste „deal” cum s-ar zice, la bazele turistice de la Obârșia Lotrului și în zona de turism gorjeană de la Rânca.
Și așa DN 7A este unul foarte prost pe bucata petrileană, ZVJ făcând anul trecut nu mai puțin de 35 de intervențiipe această temă, din care peste jumătate au fost făcute doar de subsemnatul. Da, le-am numărat, „tovarăși” de la drumuri și poduri și le ținem evidența! Poate scoatem o carte… Cu câte minciuni s-au spus de acest drum, cu câte abureli s-au primit de la cei de la drumuri în ultimii zece ani, inclusiv de la șefii CNAIR sau de la miniștrii „competenți” de la Transport ce s-au tot perindat la conducerea ministerului, că ar ieși nu unul, ci trei volume.
Cele două imagini transmise de Bujor Bogdan ziarului nostru sunt relevante. Să sperăm că cei de la drumurile naționale se vor autosesiza și vor lua măsuri măcar să repare bucata respectivă, dacă cu incompetență n-au reușit, de vreo cinci ani de când s-au tot apucat, să reabiliteze vreo 19-20 de kilometri de drum…

Comenteaza

Comenteaza