Chiar dacă pare campanie electorală, / Senatorul UNPR Vochiţoiu spune că nu e „gargară” electorală, ci realitate…

264
de Corneliu BRAN
„Nu le dăm la oameni doar pliante şi vorbe deşarte… mai le dăm şi fapte concrete, sintetizate prin veşti bune, aşteptate de toţi cetăţenii din Vale, indiferent că e campanie electorală sau nu. Că de aceea ne-au trimis oamenii în Parlament, să le rezolvăm problemele!”, ne-a declarat Haralambie Vochiţoiu, senator UNPR, la finele săptămânii trecute, când am purtat o discuţie pe trei teme actuale şi aşteptate cu sufletul la gură de foarte mulţi cetăţeni din Valea Jiului. 
Pensionarii minieri şi subvenţia la energie electrică şi energie termică
Am aflat de la senator că la Ministerul Energiei şi la Consiliul Concurenţei se lucrează în continuare la documentaţia care va fi trimisă la Comisia Europeană pentru a se rezolva problema subven­ţionării energiei termice şi a energiei electrice în continuare pentru pensionarii minieri.
„Există toată determinarea şi sperăm ca în cel mai scurt timp să dăm o veste bună pensionarilor, prin faptul că toată această treabă a fost aprobată de către comisii. Din discuţiile prealabile care au avut loc, se pare că lucrurile merg în direcţia bună şi nu vor fi alte probleme, astfel că în cel mai scurt timp ce vă spun acum va deveni oficial”, ne-a declarat senatorul.
Există şanse reale ca Mina Petrila să funcţioneze şi după 2015!
Cu toate că Aurel Anghel, directorul gene­ral al SNÎMVJ, a explicat cât se poate de clar realităţile de la Mina Petrila, se fac eforturi pentru ca Mina Petrila să funcţioneze şi după anul 2015, argumentele fiind că mina mai are destule rezerve de cărbune de calitate pregătite să fie extras mulţi ani după anul de graţie 2015.
„Legat de activitatea Minei Petrila, vestea bună este că cea mai mare parte a oamenilor care lucrează acolo vor rămâne pe poziţie, urmând ca în perioada anului următor să clarificăm şi aspectul închiderii sau neînchiderii în această fază a exploatării miniere. Suntem în grafic, urgenţa era cu pensionarii minieri, asta e ca şi rezolvată, iar anul viitor, pentru că există timp suficient, sper să se clarifice şi situaţia minei. După toate reacţiile miniştrilor şi persoanelor abilitate în domeniu, cu care am purtat numeroase discuţii pe această temă, există şanse reale ca Mina Petrila să continue să funcţioneze multă vreme după anul 2015”, a susţinut senatorul Vochiţoiu.
Senatorul şi subvenţia celor care ies din sistemul minier
Din discuţia cu senatorul Văii Jiului a mai reieşit încă o problemă pe care reprezentantul cetăţenilor din Valea Jiului promite în mod public s-o rezolve.
„Cei care acum ies din sistemul Complexului Energetic Hunedoara, din cauza unor scăpări ale actualului Contract Colectiv de Muncă, nu mai beneficiază de aceste subvenţii de care vorbeam mai înainte. La cererea dumnealor, după discuţiile purtate cu foarte mulţi dintre ei, mi-am asumat faptul că voi rezolva şi această problemă. Sper că, aşa cum am rezolvat problema subvenţionării energiei termice şi energiei electrice pentru pensionarii minieri, voi rezolva şi această problemă pentru cei care ies din sistem”, ne-a declarat Haralambie Vochiţoiu.
Să sperăm că toate acestea de mai sus vor fi concretizate cât mai rapid, oamenii aşteptând rezultatele cu sufletul la gură, în aceste vremuri destul de tulburi prin care trece ţara şi mai ales mineritul.

 

Comenteaza

Comenteaza