Chiulesc, deci exist… / Şedinţa extraordinară a consiliului local nu s-a ţinut din lipsă de cvorum

285
Ieri, la orele 13,00, trebuia să se desfăşoare o şedinţă extraordinară a Consiliului Local Petrila, importantă pentru comunitate.
Consilierii locali trebuia să-şi dea acordul de principiu faţă de construirea de către o firmă privată, în parteneriat cu consiliul local, a unui dezintegrator a deşeurilor menajere la temperaturi mari, care arde, pe lângă deşeuri, toate substanţele toxice.
La ora stabilită în sală nu s-au aflat decât şase consilieri locali, viceprimarul şi juristul Toma Vărgatu. Dacă primarul Ilie Păducel a lipsit motivat, pentru că de ieri, timp de zece zile, se află în concediu de odihnă, ceilalţi consilieri care au absentat nu au nicio motivaţie. Pur şi simplu, au dat dovadă de lipsă de res­pect faţă de alegătorii lor. Reamintim că anul acesta nu este prima dată când s-a întâmplat acest lucru, chiar şi o şedinţă ordinară n-a fost ţinută în vară din lipsă de cvorum. Se pare că la Petrila nesimţirea unor consilieri a devenit deja o obişnuinţă. Bineînţeles că domnii şi doamnele consilier nu au greţuri când încasează, din banii petrilenilor, indemnizaţia lunară. Următoarea şedinţă extraordinară, care vizează o rectificare de buget şi alte două-trei proiecte, ar trebui să se desfăşoare joi, 20 noiembrie, tot de la ora 13:00, în sala de şedinţe a primăriei. Rămâne de văzut dacă aceasta se va ţine sau nu.
Redacţia ZVJ studiază a metodă de trezire la realitatea a chiulăilor consilieri petrileni.

de Corneliu BRAN

 

Comenteaza

Comenteaza