Club de alpinism la Petrila

227

Valea Jiului a dat numeroși campioni naționali și europeni în anii trecuți la alpinism și escaladă, după care, la un moment dat, a intrat, încet-încet, în moarte clinică. Lipsa sprijinului, a sponsorilor și sărăcia zonei i-au făcut pe alpiniști să renunțe la a face performanță într-un sport frumos, mai ales că zona este perfectă pentru practicarea lui.

Însă un salvator montan din Petrila nu acceptă ideea că povestea alpinismului din Valea Jiului se poate încheia atât de brusc. Prin urmare, Gigi Pancu a înființat, recent, clubul Inter Petrila, cu secțiile de alpinism, escaladă și schi de tură.

”Din păcate, alpinismul din Valea Jiului este în moarte clinică. Însă eu nu vreau să accept asta, pentru că este un sport foarte frumos. Eu am redeschis secția de alpinism de la Inter Petrila și vreau să-i conving pe oameni să reînceapă să practice acest sport. Mai mult, am vorbit și la Federația România de Alpinism și Escaladă (FRAE), pentru a-mi afilia clubul. Este păcat să nu se facă alpinism în zona noastră, întrucât cad munții pe noi”, a declarat, pentru Gazeta de Dimineață, Gigi Pancu.

În perioada următoarea se pot face și înscrieri, iar președintele Inter Petrila precizează că se caută talente, pentru a putea participa mai departe la competițiile de profil din țară.

”În club se poate înscrie oricine și va trebui să organizăm selecții, deoarece căutăm talente. Intenționăm să participăm la competiții, dar asta nu înainte de a-i antrena pe cei pe care-i considerăm că ar putea fi un talent în domeniu”, mai spune salvatorul montan.

Totuși, Gigi Pancu mai precizează că va avea nevoie și de finanțare, deoarece nu poți susține un club de sport din propriul buzunar.

”Dacă nu voi avea buget, nu voi putea face mare lucru, însă intenționez, deocamdată, să fac o campanie mai hotărâtă. Îmi mai trebuie și oameni, avem nevoie de mai multe lucruri. Dar sunt la început și, deocamdată, vreau să repun pe linia de plutire alpinismul. Pentru că este un sport frumos, care-i poate modela atât pe copii, cât și pe adulți”, este de părere Gigi Pancu.

Totodată, salvatorul montan speră ca, într-un viitor apropiat, să poată atrage și sponsorizări, necesare pentru desfășurarea activității.

Anamaria SANDA

Gazeta de dimineata

Comenteaza

Comenteaza