Cluburile copiilor din Valea Jiului / Și-au deschis porţile

201
de Corneliu BRAN

Începutul lunii octombrie aduce pentru cluburile copiilor un nou an școlar în care activitățile desfășurate vin în întâmpinarea nevoilor copiilor din orașele Văii Jiului și se îmbină cu activitățile de tip formal învățate de copii în școală.
Clubul Copiilor Petrila, de care aparţin toate celelalte trei cluburi din Petroşani, Vulcan și Lupeni, a punctat momentul începerii noului an școlar prin câteva festivități, ce au avut loc la toate cele patru cluburi ale copiilor aproape simultan. 

Petroșani 
a fost prima localitate care şi-a deschis porţile pentru copiii înscrişi la Clubul Copiilor şi Elevilor. Sâmbătă dimineaţa, în prezenţa a zeci de copii, profesori şi părinţi, au fost prezentate activitățile desfășurate în acest an de cadrele didactice la acest club. Festivitatea a avut loc, ca de obicei, în aer liber. Copiii s-au arătat interesați de acest tip de activități. În pofida timpului ușor nefavorabil și a frigului, atmosfera a fost încălzită de aceşti copii prezenți.

Vulcan 
Clubul Copiilor din Vulcan a avut o festivitate de deschidere frumoasă, alături de copii şi dascălii ce-i instruiesc an de an la specializările oferite fiind prezenți şi reprezentanţii autorităților locale. Acestea s-au arătat interesate de activitatea clubului din municipiul Vulcan, recomandând ca prezența copiilor să fie una intensă, pentru perfecţionarea lor continuă în ceea ce le place, astfel încât, pe viitor, aceasta să fie un punct de pornire în cariera de adult. Venirea copiilor către educația non-formală „este un aspect deosebit de important pentru municipiul Vulcan şi localităţile Văii Jiului, deoarece educarea viitoarei generații constituie o prioritate pentru toţi dascălii din acest oraș şi din zona noastră”, aspect subliniat de directorul Radu Chinţa.

Lupeni
În ziua de luni și-a deschis porțile şi Clubul Copiilor din municipiul Lupeni. Prezent la deschidere, senatorul Văii Jiului, Cristian Resmeriță, a ținut să transmită un gând bun copiilor și părinților veniți în număr mare la festivitatea de deschidere a anului școlar. De asemenea, a fost punctată importanța acestei instituții pentru municipiul Lupeni, Clubul copiilor din localitate fiind o instituție care este văzută ca fiind un plus de valoare în educația copiilor din vestul Văii Jiului.

Petrila 
Tot luni, 1 octombrie, la orele 16:00, și-a deschis porțile şi Clubul Copiilor din Petrila, unde, pe lângă copiii prezenţi în număr mare, dar şi părinţi, bunici sau cadre didactice, alături de conducerea clubului au fost prezente câteva oficialități locale.
La Petrila atât copiii, cât și părinții, cunoscând deja activitățile desfășurate aici, le acordă întotdeauna importanța cuvenită. Copiii petrilenilor beneficiază cu toții de această importantă formă de educație. Aceste activități sunt gratuite și orice copil se poate înscrie, în discursul său de anul acesta directorul clubului, profesorul Radu Chința, subliniind că „toți profesorii își doresc ca această instituție să fie în continuare un pol de coagulare ale tuturor factorilor de decizie, a părinților, a profesorilor, pentru beneficiul direct al copiilor”.
Tot directorul Radu Chinţa sublinia luni după-amiaza următoarele: „Clubul Copiilor Petrila este în continuare un punct educațional și cultural important în arealul din aceste patru orașe ale Văii. Le dorim tuturor copiilor înscriși la acest tip de activități un an școlar fericit, îi invităm să participe în număr cât mai mare, să realizeze lucruri frumoase și pentru ei ne dorim diversificarea ofertei educaționale”.

Comenteaza

Comenteaza