Colegiul Tehnic „Constantin Brâncuşi” / „Hollywood”… la Petrila

665
Un eveniment important în activitatea oricărui liceu sau colegiu este „Balul bobocilor”. Vineri, la Casa de Cultură „Ladislau Schmidt” din localitate, a fost o sărbătoare pentru Colegiul Tehnic „Constantin Brâncuşi” Petrila. Prin ineditul şi calitatea momentelor pregătite de profesorii şi elevii de la acest colegiu – cu tematica „Hollywood” – ediţia din această toamnă a fost „cel mai tare bal”…
Să nu uităm însă că la acest colegiu activează unul dintre cei mai „logici” dascăli din Valea Jiului, Ciprian Dîrjan, ale cărui performanţe pedagogice ZVJ le-a relatat la momentul oportun.
Filme, boltă, covor roşu, organizatori…
Sala a fost arhiplină, iar scena a redat atmosfera de la Hollywood: panouri cu afişe şi scene din filme, boltă, covor roşu…
Pentru reuşita acestui spectacol, elevi şi profesori şi-au pus la încercare creativitatea, talentul, au făcut numeroase repetiţii şi au obţinut… sponsorizări. Au realizat „regia” balului profesorii: Cecilia Livia Mitran, Camelia Mutică, Monteola Toderici, Diana Lukacs, Nicoleta Ţigăranu, Monica Bâcă, Alina Gărdean, Iulian Doda, Eva Matyus. Apoi, elevii: Bianca Muraru, Alexandru Cernea, Cătălin Popaene, Iulia Hordilă, Oana Petcu, Sorana Uifalvi, Claudiu Stroe, Alexandra Floria, Dorina Jian, Andrei Androne, Dragoş Hoidrag. Tuturor, aplauze!
Atmosferă hollywoodiană…
Spectacolul a debutat cu un film în care protagonişti au fost bobocii care au participat la concurs. A fost pentru prima dată când cei de la Petrila au prezentat şi un film.
Toţi cei opt boboci candidaţi la titlu­rile de „Miss” şi „Mister” au prezentat scene din filme, s-au întrecut la probe de dans sau îndemânare, parada modei, au răspuns la diferite întrebări. După atâtea „încercări”, juriul a acordat titlul de „Miss boboc” elevei Ada Pârva, iar cel de „Mister boboc”, elevului Vlad Cristea (Waky – cum mai e cunoscut).
De remarcat că toţi bobocii care au participat la concurs au fost recompensaţi, prin generozitatea sponsorilor, cu diverse premii.
Momente speciale…
Pe lângă evoluţia bobocilor, spectacolul de aproape patru ore a alternat cu momente de pantomimă, muzică şi dans; din Vulcan, formaţia „Duo Rareş şi Alesia”, doi dansatori de doar şapte ani. O altă invitată din Vulcan a fost solista Adelina Lupan.
Din Petrila, au cântat muzică uşoară Bianca Muraru şi Dragoş Leonte.
Momentele „originilor noastre pur româneşti”, adică dansuri populare, au aparţinut ansamblului „Bujorii muntelui”, coordonat de Iulian Doda. Muzica populară a fost prezentă prin soliştii Ana Maria Stoian, Mădălin Brândău, cât şi invitatul lor, Ionuţ Bâtcan.
În spirit cu tinereţea, dansul modern a fost reprezentat prin trupe de la Casa de Cultură „Ladislau Schmidt”, doar că publicul a fost „electrizat” de dansatorii Beniamin Dziţac şi George Bolog, membrii trupei „Go Hard or Go home”.
„Fără înjurături…”
Orice bal al bobocilor se încheie prin evoluţia unor artişti sau trupe „la modă”, din România. Organizatorii de la Petrila au preferat versuri decente, fără înjurături sau expresii triviale. Astfel, spectacolul a fost încheiat de „Deepcentral”, cu o evoluţie de zile mari. Printre altele, toţi cei prezenţi au fredonat şi refrenul (relativ stupid… – n.r.) „Aşa e viaţa mea,/ Nu ştiu ce va urma,/ Dau tot, nimic nu cer,/ Ridică mâinile/ S-atingă stelele,/ Sus până la cer”.
Bobocii au revenit la lecţii, lucrări de control, teze şi tot ce ţine de învăţământ, cu amintirea acestui bal de neuitat.

de Ionel Zmau

http://www.zvj.ro

Comenteaza

Comenteaza