Colegiul Tehnic „Constantin Brâncuşi” Porţi deschise şi sfaturi…

712
Pentru viitorii absolvenţi ai claselor a VIII-a, mai toate instituţiile de învăţământ liceal organizează „Ziua porţilor deschise”. Aşa s-a întâmplat, vinerea trecută, şi la Colegiul Tehnic „Constantin Brâncuşi” Petrila.
Gazde şi oaspeţi…
Gazdele, adică profesorii Cecilia Livia Mitran, Ilie Solomei şi Cristina Burdea, i-au întâmpinat pe oaspeţi, elevi de la şcolile din localitate, nu doar cu porţile, ci şi cu braţele larg deschise.
Rând pe rând, oaspeţii au fost grupuri de elevi însoţiţi de profesori. Profesorii însoţitori: Şcoala Gimnazială „I.D. Sîrbu” – Structura Şcoala Gimnazială Nr. 6 – Daniela Biriş, Florin Ulrich; Colegiul Tehnic „Constantin Brâncuşi”- Structura Şcoala Gimnazială Nr. 2 – Viorica Budoacă, Adrian Gligor, Ionel Tirea; Structura Şcoala Gimnazială Nr. 5 – Iulian Doda, Mariana Danciu.
Analiză propriului sine…
Elevii au fost, mai întâi, primiţi în sala de consiliu din noua clădire. Aici, Gabriela Belgiu a prezentat oferta educaţională, destul de variată, acest colegiu fiind singurul din Petrila. Ceea ce ar fi demn de remarcat ar fi faptul că, în explicaţiile oferite, Gabriela Belgiu nu a fost un profesor care ar „ademeni” viitori elevi, ci şi un părinte. Astfel, le-a sugerat elevilor să fie foarte atenţi la alegerea profilului liceal, care – fireşte – va fi un fel de trambulină către învăţământul universitar. I-a îndemnat la o analiză a propriului sine, a înclinaţiilor şi a dorinţelor. Doar aşa ar putea opta pentru o alegere cât mai corectă între „real”, „uman” sau „economic”…
După acest dialog, elevii oaspeţi, veseli şi curioşi, au vizitat săli de clasă şi cabinete din clădirea nouă, modernă şi „futuristă”, ca un adevărat labirint, dar şi clădirea veche, „clasică”.
Urcarea în top…
Se pare că învăţământul românesc începe să se redreseze, să revină la starea de „normalitate”, adică fiecare, elev sau profesor, devine mai conştient de rolul lui. Acestea, după introdu-ce­rea supravegherii video la examenele de bacalaureat. Că până atunci se copia, toată lumea ştia, dar nimeni nu recunoştea.
În urma unei asemenea „redresări”, Colegiul Tehnic „Constantin Brâncuşi” Petrila, având drept criteriu rezultatele de la examenele de bacalaureat din 2013, ocupă locul 17 pe judeţul Hunedoara.

de Ionel Zmau

http://www.zvj.ro

Comenteaza

Comenteaza