Conducere nouă la CEH. Michael Melczer e director general, iar Petre Nica și Horea Giurgiu sunt directori generali adjuncți

329

Complexul Energetic Hunedoara are, începând de miercuri, 2 noiembrie, o nouă echipă de conducere formată din Michael Melczer, Petre Nica și Horea Giurgiu. Schimbările vin ca urmare a faptului că mandatul fostului director general al CEH, Cosmin Chiuzan, a expirat, iar acesta nu a mai vrut un nou mandat în fruntea societății hunedorene.

Un director general și doi adjuncți, câte unul pe minerit și energie. Michael Melczer este noul director al Complexului Energetic Hunedoara.

Melczer a venit anul trecut la CEH, din mediul privat – Gerom, societate care a avut relații contractuale cu complexul hunedorean- pentru a-și pune experiența managerială la dispoziția producătorului de energie, ocupând mai mult timp poziția de consilier personal al directorului general.

Fostul lider al minerilor, Petre Nica, va ocupa cea de-a doua poziție din companie, cea de director general adjunct pe minerit. Nica a renunțat la poziția de președinte al Sindicatului Muntele, la finele lunii septembrie, iar la acel moment anunța că nu exclude pe viitor nimic ”nici vreo altă perspectivă sindicală la nivel federativ, nici una administrativă şi nici măcar una politică”. La acest moment, Nica este candidatul PMP Hunedoara pentru Senatul României și director general adjunct al CEH, responsabil cu partea minieră.

Horea Giurgiu este cel de-al doilea director general adjunct al Complexului Energetic Hunedoara, responsabil cu energia. Giurgiu a plecat de la CEH în urma programului de disponibilizare, înscriindu-se de bună voie pe listele de concedieri colective în momentul în care deținea funcția de director al Termocentralei Mintia.

”Nu am demisionat din funcție, m-am inclus în programul de disponibilizare, pentru că mi-am propus să abordez un alt proiect într-o altă zonă. Văd o oportunitate și o perspectivă mult mai bună într-o altă zonă, cred că fiecare ne gândim la noi și la viitorul nostru”, spunea, la acel moment Horea Giurgiu

Bogdan Stănescu, administratorul special al CEH, afirmă că mandatul noii echipe de conducere începe cu data de 2 noiembrie.

”Pe fiecare dintre cei nominalizaţi mai sus, îi recomandă o bogată experienţă profesională, competenţele dobândite fiind cele care au stat la baza însărcinării lor cu misiunea de a se implica  în realizarea proiectului de salvare a părţii viabile din cadrul Societăţii Complexul Energetic Hunedoara S.A., motiv pentru care beneficiază de susţinere şi încredere atât din partea administratorilor judiciar şi special ai Societăţii, cât şi a Ministerului Energiei„, se arată într-un comunicat de presă al Complexului Energetic Hunedoara.

Mandatul noii echipe de conducere a Complexului Energetic Hunedoara începe de pe data de doi noiembrie. De la înființare și până la numirea lui Michael Melczer, Complexul Energetic Hunedoara a avut nu mai puțin de șase directori generali.

Mihaela MIHAI

Gazeta de dimineata

Comenteaza

Comenteaza