Conducerea CEH: ”Nemulţumirile salariaţilor sunt, în parte, obiective, însă nu pot fi soluţionate în contextul în care societatea a fost scoasă din insolvenţă, iar conturile blocate, nu înainte de a fi executate silit”

189

Protestul minerilor de la Lupeni, unitate componentă a Complexului Energetic Hunedoara, început miercuri dimineață s-a încheiat joi după-amiază, pe tot parcursul acestuia conducerea administrativă dialogând cu reprezentanții salariaților, lideri de sindicat și protestatarii.

Conducerea CEH susține că revendicările minerilor sunt, în parte obiective, însă acestea nu pot fi soluționate la acest moment.

”Nemulţumirile salariaţilor sunt, în parte, obiective, însă nu pot  fi soluţionate de către angajator în contextul în care, printr-o decizie a instanţei, societatea a fost scoasă din insolvenţă, moment în care conturile societăţii au fost blocate, nu înainte de a fi executate silit de către creditori, cu sume importante de bani” se arată într-un comunicat de presă remis, joi seara, de Complexul Energetic Hunedoara.

Conducerea CEH afirmă că pe parcursul celor două zile de protest, a purtat discuții cu minerii nemulțumiți.

Astfel, în cursul zilei de 4.01.2017, după încheierea orelor de program, directorul general adjunct Petre NICA s-a deplasat la E.M. Lupeni unde a explicat protestatarilor situaţia deosebit de gravă în care se află societatea şi implicaţiile generate de ieşirea din insolvenţa asupra stării financiare deja precare a societăţii. În data de 5.01.2017, directorul general Mihael MELCZER şi directorul general adjunct Petre NICA au dialogat pe parcursul a mai multor ore cu delegaţii protestatarilor, prezentând din nou constrângerile care grevează funcţionarea societăţii şi faptul că activitatea de producţie de energie şi de cărbune reuşeşte să se desfăşoare în parametri normali, în condiţiile în care materialele necesare sunt asigurate cu mare dificultate”, se mai arată în comunicat.

 

Pe parcursul dialogului, o delegaţie din partea salariaţilor a înmânat conducerii CEH o listă cu șase revendicări care au fost discutate punctual.

”Parte dintre ele au fost clarificate ca fiind deja rezolvate, pentru celelalte explicându-se că rezolvarea acestora depăşeşte cadrul legal. La insistenţele delegaţiei, în jurul orei 15:00, directorul general adjunct Petre NICA a ieşit în faţa protestatarilor unde a prezentat fiecare punct din lista de revendicări şi a lămurit aspectele legate de acestea”, mai spun reprezentanții CEH.

Conform reprezentanților societății, miercuri și joi mina Lupeni ar fi trebuit să dea 2000 de tone de huilă.

”Nerealizarea producției a periclitat grav siguranţa aprovizionării ritmice cu cărbune a termocentralelor şi chiar funcţionarea acestora dată fiind perioada de iarnă în care, în orice moment, Dispeceratul Energetic Naţional poate solicita S. CEH-SA realizarea serviciilor tehnologice de sistem”, se mai arată în comunicat.

Recuperarea producţiei aferente celor două zile în care minerii de la Lupeni au protestat rămâne în sarcina conducerii unității miniere care va decide modul în care minerii vor recupera zilele de miercuri și joi, în condiţiile prevăzute de legislaţia în vigoare.

Gazeta de dimineata

Comenteaza

Comenteaza