Conducerea CEH vorbește despre disponibilizări, ministrul Energiei nu le ia în calcul

455

Ministrul Energiei, Toma Petcu, susține că nu va fi disponibilizat personal de la minele Lonea și Lupeni, minerii de aici urmând să fie cei care vor lucra și la închiderea exploatărilor după 2018.

„Mai avem un an și jumătate de exploatare și după ce se termină exploatarea, partea de închidere vrem să o facem cu personalul care-l avem în aceste mine. Noi acolo rămânem pe personalul pe care-l avem la ora actuală. Nu avem în intenție nici anul acesta, nici anul următor și mai ales când intrăm pe perioada de închidere să facem disponibilizări pentru că atunci când trecem, la sfârșitul lui 2018 pe închidere, să folosim personalul pe care-l avem”, a afirmat ministrul Energiei, Toma Petcu, vineri, la Petroșani.

Declarațiile ministrului le contrazic pe cele ale conducerii CEH. Directorul general al producătorului hunedorean de energie, Viorel Stancu, spunea, săptămâna trecută, pentru Gazeta de Dimineață, că disponibilizările de personal vor avea loc în toamna acestui an.

Directorul general al CEH, Viorel Stancu, susținea că trebuie respectați pașii legați de consultările cu sindicatele, notificarea către ITM, și respectați pașii legali. În aceste condiții directorul CEH preconiza că disponibilizările vor avea loc în luna noiembrie.

Mihaela MIHAI

Comenteaza

Comenteaza