Conducta din Colonia Cimpa va fi reparată. Banii sunt însă mai puțini decât în proiectul inițial

240

Administrația din Petrila vrea să facă reparaţii în baza unui  proiect de hotărâre plin de greșeli. Este și cazul conductei de apă din Cimpa, proiect pentru care administrația locală a ajuns la concluzia că nu e nevoie de 70 mii lei, ci de doar circa 47 mii lei, ajungând astfel la suma la care reprezentanții ApaServ spuneau că se poate face lucrarea. Primăria Petrila poate însă pierde ofertantul, în speță ApaServ, nu de alta, dar nu  a răspuns în timp util acestuia, iar operatorul de apă din Valea Jiului și-a trimis oamenii la alte lucrări.

Consiliul Local Petrila s-a întrunit, de urgență, luni, pentru a adopta un proiect de hotărâre ce viza modificarea sumei pentru introducerea unei conducte care să alimenteze cu apă populația din Colonia Cimpa.

În timp ce în proiectul de hotărâre vorbește de ”reparații conductă de apă pe strada Colonie Cimpa”, cunoscătorii spun că acolo este vorba despre o investiţie nouă.

Consilierii de la Petrila au aprobat inițial suma de aproape 70 de mii de lei. Conducerea ApaServ anunța însă că această lucrare poate fi făcută cu doar vreo 40 mii lei. Luni, consilierii locali de la Petrila au aprobat reducerea sumei pentru investiție, dând astfel dreptate celor de la ApaServ.

„În nota de fundamentare se spune că inspectorii de specialitate ai primăriei au fost pe teren şi au reevaluat proiectul, astfel că nu mai e nevoie de 76 mii lei, ci de 46.542 lei”, a declarat, marţi, pentru GDD, Doiniţa Bălănesc, consilier local PNL Petrila.

Primarul Ilie Păducel susține că a scos din proiect, sumele necesare pentru aducerea terenului la forma inițială, condiții în care suma a scăzut.

”Este vorba despre alimentarea cu apă a Coloniei Cimpa, repararea conductei. Am lăsat doar înlocuirea și repararea conductei. Refacerea traseului o să o facem noi, pentru că oricum avem un program de asfaltare”, a declarat, marți, pentru GDD, Ilie Păducel, primarul orașului Petrila.

Sursa citată a declarat că a fost stabilit deja câștigătorul lucrării, acesta fiind oeratorul de apă din Valea Jiului.

”Am și transmis ieri (n.r.-luni), după ședință adresă că sunt câștigători”, a mai spus Păducel.

Reprezentanții ApaServ infirmă însă spusele primarului și spun că deși au trimis oferta de peste 30 de zile nu au primit niciun răspuns. În aceste condiții, personalul a fost redirecționat spre alte lucrări.

Același proiect cu conducta de la Cimpa se transformă, după câteva rânduri, în investiție la spital. Așa se face că în nota de fundamentare, arată că primarul consideră ”oportună realizarea acestei investiții la secția de fizioterapie spital Petrila, având ca efect aducerea imobilului respectiv la parametrii inițiali”.

„Am observat această neconcordanţă din proiectul de hotărâre. Iniţial am crezut că este vorba despre o rectificare şi că suma rezultată în urma micşorării fondurilor pentru conducta de apă este redirecţionată spre spital. Primarul a citit nota de fundamentare şi a spus că este vorba despre o greşeală de redactare”, a mai spus Doiniţa Bălănesc.

Primarul Ilie Păducel spune că ”greșeala” pentru care și-a cerut scuze a fost remediată în timpul ședinței și dă vina pe consilieri pentru că proiectul greșit a ajuns la presă.

Lucrarea de la Cimpa, estimată inițial pentru 70 mii lei, a fost pregătită pentru o altă firmă decât operatorul de apă din Valea Jiului. Cum însă conducerea ApaServ a transmis o ofertă mult mai mică, conducerea Primăriei Petrila nu a avut ce face, astfel că a scăzut prețul de execuție.

Banii vin de la bugetul local, iar, potrivit primarului, este vorba despre o porțiune de 500 de metri pe care trebuie ”reparată conducta”. Însă aceasta nu există, fiind vorba de o investiţie nouă.

Mihaela MIHAI

Comenteaza

Comenteaza