Constantin Jujan a fost numit director general la Complexul Energetic Hunedoara

391

Constantin Jujan a fost numit, marţi, director general la Complexul Energetic Hunedoara. Alexandru Blaj este noul preşedinte al Consiliului de Administraţie al societăţii energetice hunedorene.

Echipa Aurel Niculescu şi Ioan Stamin Purcaru, primul director general, cel de-al doilea preşedinte CA, şi-a înaintat demisiile în urmă cu câteva zile după ce Fondul Monetar Internaţional a constatat că situaţia economică a CEH este una “nefavorabilă” care cere, imperativ, faliment. Guvernul României recte Ministerul Energiei şi-a asumat o perioadă de graţie în care să încerce să echilibreze situaţia înregistrată la CEH astfel încât  societatea să poată fi salvată de la faliment.

Tot politicul, şi tot prin mâna Guvernului, a fost cel care a împins situaţia până acum la jumătatea lunii februarie. Complexul Energetic Hunedoara  a fost condus, în ultimii ani, în mod haotic. Iar rezultatele aşezate pe orice fel de analiză, economică, tehnică sau de conduită profesională, arată acest lucru indiferent de declaraţiile părtinitoare ale unor personaje  favorizate de această criză, fie ei şefi sau angajaţi, politicieni sau sindicalişti, oameni de afaceri sau “afacerişti”.

Lipsa de eficienţă economică şi organizatorică ce a culminat cu o criză de autoritate la nivelul întregii societăţi energetice a fost observată în timp şi statul, prin Ministerul Energiei, a  dat un semnal în acest sens la sfârşitul anului 2014 când echipei manageriale i s-a acordat un termen de o lună pentru aşezarea unei gândiri reale şi de eficientizare a CEH. Cu numai o zi înainte de prezentarea “planului” cerut de fostul ministru al Energiei Răzvan Nicolescu, premierul Victor Ponta şi-a schimbat garnitura guvenramentală şi “specialiştii CEH” au rămas în board.

Până ieri, când Purcaru şi Niculescu au fost schimbaţi oficial. Ioan Stamin Purcaru a fost înlocuit cu Alexandru Blaj, şi Aurel Niculescu cu Constantin Jujan.

Blaj, fost director în domeniul minier în urmă cu câţiva ani, a precizat, miercuri, pentru Gazeta de Dimineaţă, că a intrat în competiţia aceasta conştient de situaţia în care se află CEH. Actualul preşedinte al CA apreciază că această  criză instaurată la CEH este una periculoasă şi generează dezechilibre economice majore.

Tot din sectorul minier vine şi actualul director general, Constantin Jujan, cel care a condus CNH în perioada 2009-2012. Şi Jujan este conştient de “presiunea momentului”.

“Nu sunt un om providenţial, dar îmi voi pune toate cunoştinţele tehnice, organizatorice şi manageriale în sscopul identificării unor soluţii pentru a ieşi din această criză şi a depăşi momentul întâlnirii cu echipa FMI. Acest moment este crucial pentru existenţa CEH”, a declarat, miercuri, pentru Gazeta de Dimineaţă, Constantin Jujan, actualul director general al CEH.

Jujan susţine că va folosi eficient comunicarea şi transparenţa decizională, impusă şi în limitele legii, pentru ca perioada ce urmează să poată fi depăşită astfel încât CEH să rămână pe piaţa energetică.

“Cred că prin comunicarea onestă şi completă cu partenerul de dialog social, cel care îi reprezintă de altfel pe pe angajaţii Complexului Energetic Hunedoara, aceştia vor fi corect informaţi şi totodată conştientizaţi de importanţa acestui moment definitoriu pentru menţinerea locurilor de muncă în judeţul Hunedoara”, a mai spus Jujan.

La CEH, lucrează, în anul 2015, 6.597 de angajaţi repartizaţi în sectorul minier şi cel energetic.

La finele anului2014, potrivit datelor ANAF, Complexul Energetic Hunedoara înregistra către stat datorii de 276 milioane de lei. Complexul Energetic Hunedoara avea 123.315.393 lei datorie către bugetul de stat, 121.930.269 lei la bugetul asigurărilor sociale, alte 3.793.588 lei la asigurările de șomaj și încă 27.415.522 lei  la asigurările de sănătate. Acestora li se adaugă alte sute de milioane datorii către furnizorii de echipamente și prestatorii de servicii.

Ramona ROȘULESCU

Gazeta de dimineata

Comenteaza

Comenteaza