Copiii din Aninoasa învață în grădinițe fără autorizare – Deputatul Monica Iacob-Ridzi cere bani pentru construirea unei grădinițe

224

Deputatul pe colegiul Petroșani-Petrila-Aninoasa, Monica Iacob-Ridzi, îi cere ministrului Educației, Remus Pricopie, fonduri pentru construirea unei grădinițe în localitatea Aninoasa. Parlamentarul arată în interpelarea adresată ministrului că la Aninoasa, că peste 80 de preșcolari, învață în spații care nu au primit autorizații din cauza condițiilor improprii în care se desfășoară actul de învățământ.

”Deşi pe raza localităţii Aninoasa există, în structura organizatorică a Şcolii gimnaziale “Sfânta Varvara”, două grădiniţe, funcţionarea acestora este grevată de condiţiile improprii în care-şi desfăşoară acestea activitatea. După cum am înţeles de la directorul acestei unităţi de învăţământ, aţi fost informat încă de acum șase luni despre faptul că cele două grădiniţe din Aninoasa funcţionează în două apartamente ale unor blocuri de locuinţe, fără a beneficia de spaţiul corespunzător, de un loc de joacă pentru copii şi, ceea ce este şi mai grav, fără avizele de funcţionare necesare”, arată Monica Iacob-Ridzi în interpelare.

Deputatul susține că cei 85 de preşcolari din oraşul Aninoasa, dar şi ceilalţi care vor veni în anii următori, ”merită să pornească în activitatea educaţională beneficiind de condiţii dacă nu foarte bune, atunci cel puţin decente”.

Ministrul Remus Pricopie trebuie să răspundă, în scris, dacă și când va finanța construcția unei noi grădinițe în localitatea hunedoreană Aninoasa.

Mihaela MIHAI

Gazeta de dimineata

Comenteaza

Comenteaza