Expresedintele COSTEL AVRAM / a demisionat din PNL. ”Am primit doar dispreţ de la o echipă de la judeţ care este şi ea mult „prea tânără” în PNL pentru a înţelege cum s-a sudat şi cum s-a consolidat PNL Petrila şi, implicit, PNL Hunedoara”

308
Fostul președinte al PNL Petrila, Costel Avram, și-a anunțat, duminică, printr-o scrisoare deschisă, demisia din rândul liberalilor, motivând că la Petrila s-a încălcat pentru prima dată codul de integritate și că în loc de răspunsuri, liberalii de la Petrila au primit doar dispreț. Avram afirmă că, pentru o perioadă, va ieși de pe scena politică.
Costel Avram susține că la Petrila, unde PNL a fost în opoziție în ultimii ani, liberalii au dus o plitică ”fermă și constructivă în spiritul proiectului de țară propus de președintele Iohannis, susținând valorile de reformă a structurii și mentalității clasei politice”, însă acest lucru nu a fost de ajuns.
”Chiar am crezut la un moment dat că politica noastră, structurată decent, bazată pe respect faţă de oameni şi orientată pe dezvoltarea durabilă se va dovedi câştigătoare. M-am înşelat. Se pare că ne-am minţit singuri că vom reuşi. Astăzi, 17 aprilie, sunt nevoit să renunţ la calitatea de politician liberal. Vă asigur, dragi colegi care aţi fost parteneri umăr la umăr, că am făcut tot ce este omeneşte posibil să rezist pentru a continua din interior să muncim împreună pentru a atinge standardul la care ne-am angajat în fața alegătorilor. Trăiesc momentul în care omul Costel Avram are nevoie de un „respiro politic”, ceea ce presupune o pauză pe scena politica hunedoreană”, arată Costel Avram în scrisoarea deschisă adresată hunedorenilor.
Fostul lider al PNL Petrila și coordonator al filialelor liberale din Valea Jiului afirmă că decizia sa are la bază ”un istoric stufos” pe care a încercat, timp de mai multe luni, să-l înțeleagă pentru a nu fi acuzat că sacrifică partidul ”din cauza unor imaturităţi ale unuia sau altuia din echipa noastră”.
Nemulțumirile lui Costel Avram pleacă de la momentu în care la Petrila a fost primit în organizație Ilie Păducel, primarul în funcție, fost membru PSD, ales în 2012 din partea PDL.
”Suntem organizaţia din judeţul Hunedoara în care s-a încălcat pentru prima dată Codul de etică al PNL. Vă amintiţi introducerea, pe uşa din dos, a domnului Ilie Păducel, primarul în funcţie din Petrila, fost membru PCR, refuzat de PSD pentru alegerile din iunie 2016. Ilie Păducel face parte din galeria comunistă de top, cea care a încasat salariu de la Partidul Comunist. NU NOI, CEI DE LA PETRILA, AM CERUT CODUL. NOUĂ DOAR NI S-A CERUT SĂ-L ÎNCĂLCĂM! Acesta a fost momentul în care am făcut demersuri interne (contestaţii la organizaţia judeţeană şi naţională) pentru a analiza modul în care Ilie Păducel a fost validat în Biroul Politic Local în contextul în care echipa noastră nu i-a acordat votul. Aşteptăm de câteva luni răspuns. Am primit doar dispreţ. Dispreţ de la o echipă de la judeţ care este şi ea mult „prea tânără” în PNL pentru a înţelege cum s-a sudat şi cum s-a consolidat PNL Petrila şi, implicit PNL Hunedoara. Am simţit astfel cum, încet-încet, PNL se îndepărtează (sper că nu) ireversibil de promisiunea de a face o altfel de politică”, a completat Costel Avram.
Fostul liberal mai afirmă că la intrarea lui Ilie Păducel în PNL  acestuia nu i s-a impus să adere la valorile liberale, ci ”nouă ni s-a cerut să ne coborâm standardul și să devenim asemenea fostului nostru adversar politic”.
Avram vorbește și de lipsa de implicare a conducerii de la centru, care ”și-a permis sacrificarea PNL pentru interese minore”.
”Mă văd astfel pus într-o situație imposibilă. Orice reușită a echipei lui Ilie Păducel este o înfrângere a liberalismului și o trădare a electoratului PNL. Cu noi, cei de la Petrila, doar s-a deschis Cutia Pandorei. A urmat apoi tăvălugul politic care a distrus organizaţiile. Nu are rost să le enumerăm noi aici, pentru că sunt vizibile şi de la Centru. Acel CENTRU care şi-a permis sacrificarea PNL pentru interese minore. Nu vorbim de cei din PDL care au venit alături de noi şi am format marele PNL. Mă refer la cei care vin, de pe o zi pe alta, pentru a-şi menţine privilegiile personale și ale găștilor. Adică vorbim de veneticii aduşi – chipurile – ca să câştige primăriile, ca şi cum noi ceilalţi, echipele care am menţinut acest partid pe scena politică, am fi nişte incompetenţi”, a continuat Costel Avram.
Potrivit acestuia, liberalii sun obligaţi acum să se așeze la masa discuţiilor alături de cei cu s-au luptat patru ani.
”Şi atunci, vă întreb, când am fost o voce politică matură, atunci când am convins oamenii să nu îi voteze pe adversarii noștri politici sau astăzi, când le cerem oamenilor să-i voteze pe aceiaşi adversari? Ce argumente credibile putem aduce? Doar unul amar şi plin de umilinţă ne poate sta la îndemână: idealurile politice pentru care românii l-au votat pe Klaus Iohannis au fost abandonate tocmai de PNL pentru calcule electorale mărunte! Am trădat principiul pentru un câștig minor și discutabil. Poate că „politicianul trebuie să aibă stomac rezistent”, dar ce ne facem atunci când „ulcerul a perforat”? Politica se face peste capul nostru. Am făcut greşeli, am învăţat din ele, dar nu am ucis destine, nu am distrus cariere, nu am îngenuncheat oameni și nu am cerşit clemenţă adversarilor politici. Domnilor liberali cu cerneala neuscată pe certificatul de politician, politica nu se face sub presiunea INTERLOPILOR. Politica nu se face sub braţul DICTATURII și nici cu PUMNUL CU ARGINȚI.  Politica nu este un PACT cu DIAVOLUL. Astfel de modele ucid formaţiuni politice. Politica se face cu OAMENI pentru care ECHIPA e mai presus de poziţiile pe listele electorale. Politica se face cu “PIEPTUL FERM, cu VOCE GROASĂ, nu cu POALELE ÎN CAP “, după cum spunea chiar preşedintele Bogdan Ţâmpău”, a mai precizat Costel Avram.
La final, fostul lider al liberalilor petrileni are îi îndeamnă pe foștii colegi să lupte pentru adevăratele valori.
“Sunteți, domnilor, reprezentanții unui popor care este mândru și poate fi mândru de trecutul său, și care trebuie să aibă mare încredere în viitorul său. Nu scădeți rolul pe care trebuie să-l aibă în lume; fiți cât de modești pentru persoana dumneavoastră, nu fiți modești pentru poporul pe care îl reprezentați” – Ion I.C. Brătianu
Costel Avram
Gazeta de dimineata

Comenteaza

Comenteaza