Costel Avram vrea contract de fidejusiune şi cu Primăria Petroşani

292

Apa Serv Valea Jiului a reuşit în cele din urmă să încheie contracte cu locatarii celor patru blocuri de locuinţe sociale din Petrila, iar cu primăria din localitate a încheiat un contract de fidejusiune. Un asemenea contract vrea Costel Avram să semneze şi cu Primăria Petroşani, în cazul blocului social din Colonie, asta pentru ca societatea să nu mai acumuleze datorii din cauza rău-platnicilor din acel imobil.

 

Sfintele Sărbători de Paşte l-au făcut mai bun pe directorul S.C. Apa Serv Valea Jiului. Locatarii celor patru blocuri de locuinţe sociale din Petrila au găsit în sfârşit înţelegere la Costel Avram, astfel că de câteva zile au contracte la apă. Pentru a se asigura că locatarii acelor blocuri nu vor acumula datorii către societate, SC Apa Serv Valea Jiului a încheiat şi cu Primăria Petrila un contract de fidejusiune. Un astfel de contract, spune Avram, vrea să încheie şi cu Primăria Petroşani pentru blocul social din Colonie. De când s-au mutat în acel bloc, cei mai mulţi dintre locatari au acumulat datorii mari către operatorul de apă, iar pentru ca acest lucru să nu se mai întâmple, conducerea societăţii îşi ia măsuri.

Ceea ce am făcut la Petrila nu a fost un moft a lui Avram, ci am vrut ca legea să fie respectată. Poate că primarul Păducel avea dreptate când se întreba de ce acest lucru numai la Petrila. Am făcut asta pentru a-mi proteja societatea. Vă asigur că ce am început la Petrila, continui la Petroşani. Aici se mută unii, fac datorii, iar după ceva timp vin alţii, iar de plătit nu plăteşte nimeni. Având în vedere că primăria este proprietarul acelui imobil, voi discuta cu factorii de decizie pentru a încheia şi aici un contract de fidejusiune, în care, proprietarul, adică primăria, se obligă să plătească datoria dacă aceasta nu a fost plătită în două luni de cel care stă în apartament, altfel, rău-platnicul riscă să fie dat afară din locuinţă”, a declarat Costel Avram, directorul S.C. Apa Serv Valea Jiului.

Primarul Tiberiu Iacob-Ridzi spune că deocamdată cu el nu a discutat nimeni pe această temă, dar va studia problema cu atenţie.

Voi discuta cu juriştii noştri din primărie şi vom vedea. Deocamdată nu ştiu ce să vă spun, analizăm situaţia şi apoi vom lua o decizie”, a declarat Tiberiu Iacob-Ridzi, primarul municipiului Petroşani.

Blocul social din Petroşani a fost debranşat de nenumărate ori de la reţeaua de apă potabilă, tocmai din cauza datoriile mari acumulate de locatari. De câteva luni, aceştia au branşamente individuale, dar nici aşa nu îşi respectă îndatoririle faţă de operatorul de apă.

Chiar dacă le-am tras individual branşament, în continuare oamenii ştiu doar atât: să vorbească la telefon, să vină cu taxiul şi să nu plătească apa, să fure apă în continuare. Dar până la urmă nu mă fură pe mine, ci îi fură pe ceilalţi vecini. Chiar dacă noi le oprim apa, ei se duc şi îşi pun o ţeavă acolo, iar consumul trece la ceilalţi. La acest moment sunt 17 oameni care sunt debranşaţi, cel puţin la noi figurează debranşaţi, dar dacă merge corpul de control sigur pe unii îi găseşte branşaţi”, mai spune Costel Avram.

 

Marinela Maxim

Comenteaza

Comenteaza