Cristian Resmeriță a ales Senatul. La Lupeni vor fi organizate din nou alegeri pentru postul de primar

244

Primarul Lupeniului, Cristian Cornel Resmeriță a ales Senatul. Vineri, acesta și-a anunțat demisia din postul de primar al Lupeniului, după doar 6 luni în fruntea urbei. ”M-am hotărât și plec la București. Este o decizie pe care am luat-o împreună cu conducerea partidului. La București nu voi solicita pentru mine absolut nimic. Nu îmi doresc să conduc nici comisii de Senat, nu îmi doresc să mă duc la niciun minister, deși s-a vehiculat această chestiune. Doresc doar să ajut Valea Jiului, în principal, și județul Hunedoara. am cerut doar sprijin pentru această zonă”, a declarat vineri Resmeriță jr. în ultima sa zi în fruntea administrației publice locale.

La Lupeni se vor organiza din nou alegeri pentru funcția de primar, iar data noului scrutin trebuie stabilită, conform legii, printr-o hotărâre adoptată de Guvern. Până atunci, Lupeniul va fi condus de actualul viceprimar.

Potrivit art 72 al. 1 din Legea administraţiei publice locale, în caz de vacanţă a funcţiei de primar, precum şi în caz de suspendare din funcţie a acestuia, atribuţiile ce îi sunt conferite prin prezenta lege vor fi exercitate de drept de viceprimar.

Carmen Cosman – Preda

Gazeta de dimineata

Comenteaza

Comenteaza