Cu banii dați și lucrarea tăiată / Un medic stomatolog din Petroșani, reclamat de malpraxis de un pacient

534

Un bărbat din localitatea hunedoreană Petrila a făcut plângere la poliție și la Colegiul Medicilor Dentiști, după ce a fost nevoit să renunţe la lucrarea pe care i-a făcut-o un medic stomatolog din Petroșani și pe care a plătit peste 6000 de lei. Bărbatul vrea acum ca medicul stomatolog să îi restituie banii și să achite în plus și operația pe care a fost nevoit să o facă la o clinică din Timișoara.

Cu banii dați și cu dantura în buzunar. Este povestea unui tânăr din Petrila care în toamna anului trecut a ajuns în cabinetul stomatologic al medicului Ivona Viviana Bădulescu, pentru a-și rezolva problemele dentare.

Potrivit petrileanului, în decurs de o săptămână doctorul i-a polizat toți dinții, i-a făcut extracțiile necesare și i-a luat mulajul. Pentru lucrările prezentate, pacientul a plătit și un avans de 3000 de lei din totalul de 6300 lei. Diferenţa a fost achitată după ce a definitivat lucrarea dentară

20150202_134326Lucrarea dentară s-a comportat normal, timp de o lună de zile.

”După o lună de zile au început durerile dentare. Nu am mai putut mânca pe partea dreaptă, aveam dureri în zona nasului, prezentam dureri la dinții inferiori. Am contactat-o telefonic pe doamna doctor, m-a consultat și mi-a spus că nu am nimic, să stau liniștit, că durerile vor trece. După alte două săptămâni, fiindcă nu am scăpat de dureri, m-am dus din nou la doamna doctor care mi-a spus că am gingivită și mi-a prescris un medicament. Am urmat tratamentul timp de două săptămâni, dar durerile nu au încetat. Doamna doctor m-a trimis la ORL, spunându-mi că poate am o sinuzită dentară. Pentru că intra în concediu prenatal mi-a recomandat un alt medic stomatolog”, a declarat, pentru Gazeta de Dimineață, Gabriel Drăguț.

Potrivit sursei citate diagnosticul de sinuzită nu s-a confirmat, iar noul medic stomatolog i-a spus că nu are ce să-i facă decât să-i dea lucrarea jos și să îi pună proteză. În plus avea neoie și de o operație întrucât prezenta încă premolarii de lapte.

”I-am spus doamnei doctor diagnosticul ce mi s-a spus, la care dumneaei mi-a spus că nu voi avea nevoie de proteză. Atunci m-am decis să mai consult şi un alt stomatolog. Necesitatea operației la premolari a fost confirmată în 12 ianuarie de un alt medic stomatolog, iar pe 19 ianuarie am fost la Timișoara la un cabinet particular unde am fost operat. Pe 20 ianuarie m-a sunat doamna doctor Bădulescu, i-am spus că trebuie tăiată lucrarea și mi-a spus că va face ea acest lucru, dar să aștept până la 1 martie. Am refuzat-o, pentru că nu mai aveam încredere, spunându-i că mă duc la un alt medic”, mai spune bărbatul.

Petrileanul afirmă că doctorul Vivian a Bădulescu nu vrea să îi returneze banii pe care i-a achitat și să suporte cheltuielile legate de cea de-a doua lucrare, acesta susținând că medicul stomatolog este de vină pentru faptul că va ajunge la proteză, dar și pentru trauma prin care a trecut.

Medicul stomatolog acuzat susține că nu a greșit cu nimic și recunoaște că fostul pacient l-a reclamat la Colegiul Medicilor Dentiști Hunedoara.

”Pe substratul biologic, pe dinții de sub lucrare, nu se poate da garanție pentru că azi am mâna și mâine mă împiedic și mi-o rup. Nimeni nu poate să dea garanție pe substratul biologic. În plus de asta el trebuia să continue să vină la mine, nu să meargă în altă parte, pentru că, teoretic, nu are cum să intre altcineva pe o lucrare făcută de mine atâta timp cât e proaspăt făcută lucrarea. Că merge peste 5 ani în altă parte, este cu totul altceva”, a declarat, luni, pentru Gazeta de Dimineață, Viviana Bădulescu.

Sursa citată precizează că petrileanul a avut nevoie de tratament pentru gingivită, pe care i l-a acordat.

”După aceea eu am născut și i-am spus că ne vedem în momentul în care voi reîncepe activitatea. Mi-a făcut plângere la Colegiu, și Colegiul va hotărî cine e vinovat”, a mai spus medicul stomatolog care a precizat că până la acest moment nu a mai avut reclamații de la pacienți.

Preșdintele Colegiului Medicilor Dentiști Hunedoara, Mia Oltean, confirmă faptul că bărbatul a depus o plângere ce va fi analizată de comisia de disciplină.

”S-a primit într-adevăr o reclamație la Colegiu, dar Comisia de Disciplină nu de înturnește în fiecare zi. Biroul Executiv a analizat-o și a dirijat-o către comisia de disciplină. Urmează procedura legală. Va fi convocat medicul, pacientul, se vor lua declarații, după aceea Comisia va delibera și se va da un răspuns în termenul legal”, a spus, luni, pentru GDD, Mia Oltean.

Șefa Colegiului Medicilor Dentiști Hunedoara afirmă că dacă reclamantul are dreptate, i se va face dreptate.

”Am mai avut plângeri, în general nefondate. Pacienții sunt puțin informați, se plimbă de la un cabinet la altul. Fiecare medic are concepția lui, pacientul poate să primească un alt plan de tratament sau o altă propunere de la un alt cabinet și atunci se simte frustrat de primul cabinet la care a fost și încep reclamațiile și problemele”, a completat Mia Oltean.

Bărbatul, Gabriel Drăguț, nu s-a adresat numai Colegiului Medicilor, ci a făcut plângere și la poliție.

Mihaela MIHAI

Gazeta de dimineata

Comenteaza

Comenteaza