Cu două goluri anulate în momente cheie ale meciului / Inter a visat frumos la Ghiroda şi a părăsit terenul cu fruntea sus

381
de Loredana JUGLEA

Şi în partida retur cu Ghiroda, fotbaliştii petrileni au stat bine pe terenul de 700.000 de euro, mai bine decât în meciul tur. Cu unii jucători veniţi de la muncă aproape în ziua meciului, un drum obositor făcut tot în ziua meciului şi pe o căldură sufocantă, Inter Petrila a sperat frumos la Ghiroda.
Fără jucătorii ei de bază, Haring, Androne şi Agapi, petrilenii nu s-au făcut de râs. Ba, mai mult, au marcat de două ori în momentele cheie ale meciului, dar golurile le-au fost anulate pe nedrept. La 1-0 pentru Ghiroda a marcat Drăgoescu, iar la 2-1 pentru gazde a marcat Kalai. Atât preşedintele echipei, Cosmin Negoi, cât şi antrenorul Aurel Moldovan au declarat că golurile au fost prefect valabile şi că istoria jocului ar fi fost alta dacă nu ar fi existat erori de arbitraj. Aşa se face că în loc de o victorie a petrilenilor, ACS Ghiroda a câştigat cu 3-1 al doilea meci din barajul de promovare în Liga a III-a. La general, bănăţenii au înregistrat scorul 5-2.
Returul a început perfect pentru Ghiroda, cu gol la prima fază.  Ghiroda a deschis scorul pin căpitanul Alexandru Pătraşcu, care a marcat cu capul după nici 40 de secunde, în urma unei centrări de pe stânga a lui Budur. Până la pauză, Dubou a intervenit excelent la o minge periculoasă a lui Dolha. În repriza a doua, după cum am spus, petrilenii au avut două goluri anulate, eronat,  pentru ofsaid, respectiv fault în atac. Alexandru Baranyi a marcat pentru 2-0 în minutul 55, după o centrare de la Pătraşcu. Robin Perşe a redus diferenţa în minutul 76, dar scorul final l-a stabilit Bogdan Centea, în prelungiri.
Aceasta a fost istoria unui meci, câştigat la general cu scorul de 5-2 de către Ghiroda. Un scor mincinos, dar care, pe de altă parte, reflectă şi diferenţa dintre implicarea oficialilor timişeni şi cei de din judeţul nostru. Şi la acest joc Inter a avut parte de o galerie minunată, felicitată de gazde.
Fotbalul nu este numai despre bani, afaceri, jucători înaripați, transferuri de mii de euro. Mai este și despre mândrie, onoare, dăruire, indiferent la ce nivel se joacă. Atunci când în ziua meciului vii direct de la serviciu și bați 300 de kilometri pe caniculă, ori când în ziua meciului afli ca îți naște nevasta primul copil și sunt probleme și intri plângând pe teren, atunci când arbitrul îți refuză două goluri, ei bine, atunci putem vorbi despre fotbal cu bărbați de onoare. Inter Petrila a ratat promovarea în liga a treia, dar a avut onoare. Mare!

Antrenorul Bura – mai „bătrân” cu 10 ani

„Mie, sincer, nu mi s-a părut deloc uşor. Am îmbătrânit zece ani din viaţă în ultimul an. Dar bucuria este cu atât mai mare acum. Băieţii au fost fantastici, s-au dăruit extraordinar. Am fost foarte bine organizaţi la toate capitolele din punct de vedere sportiv. Sunt foarte mulţumit de ce am realizat aici. Acum e momentul să ne concentrăm la ceea ce înseamnă Divizia C pentru noi. Sunt o echipă serioasă, solidă. Vreau să-i felicit şi pe ei pe calea aceasta. Mie, personal, mi-au lăsat o impresie foarte bună. Fără o falsă modestie, noi am făcut mereu adversarii să pară mai modeşti”, a declarat Vlad Bura, antrenorul ACS Ghirodei.

Paul Codrea va prelua echipa

Din Liga a III-a, echipa ar putea fi preluată de Paul Codrea, care deţine licenţa A şi acum frecventează cursurile pentru licenţa Pro.
„Mi s-a părut un meci destul de dificil. Un pic ni l-am complicat şi noi. Am avut 2-0, părea că avem meciul în mână. Din păcate, am luat un gol şi exista posibilitatea să se deschidă un scenariu negativ pentru noi. Din fericire, nu s-a întâmplat şi am reuşit să dăm şi al treilea gol. Poate reuşim şi noi să promovăm din divizia C la B. E clar că e doar o dorinţă, dar de ce nu, dacă au reuşit ei, poate reuşim şi noi. O să mă aşez cu Vlad la discuţii, iar dacă el nu mai e dispus să continue, eu sunt dispus să preiau, depinde însă în ce condiţii”, a punctat fostul internaţional.

Aurel Moldovan, antrenor Inter Petrila: „Arbitrul le-a strigat jucătorilor mei în permanenţă că îi trage de urechi”

Antrenorul petrilean Aurel Moldovan a explicat că diferenţa valorică între Liga a IV-a Timiş şi cea din Hunedoara şi-a spus cuvântul, dar şi erorile de arbitraj nu au fost de trecut cu vederea: „A fost o dublă cu două jocuri grele. Cel de-al doilea, mai greu decât cel de acasă, deoarece ne-au lipsit patru jucători din meciul tur. Din motive obiective nu au putut participa la meciul de astăzi. Dar eu sunt mulţumit de jucătorii care au luat locul celor care au lipsit şi îi felicit pentru atitudinea din timpul jocului. Speram la Liga a III-a, chiar dacă am întâlnit Ghiroda. Poate nu am avut noroc. Am avut destule ocazii, la fel ca şi Ghiroda. Am marcat şi două goluri, care nu ştiu dacă au fost anulate pe merit. Sunt subiectiv, din poziţia unde stăteam eu nu se vedea aşa bine. Noi am avut un campionat cu 12 echipe, faţă de cel din Timiş, cu 18 echipe. Arbitrul m-a enervat foarte tare. Unde aţi mai văzut un conducător de joc să apostrofeze jucătorii. În permanenţă le-a strigat jucătorilor mei: Băi, ai de grijă, lasă mingea, vezi că te iau de urechi. M-a scos din sărite un asemenea comportament. Îmi pare rău că nu am reuşit mai mult”.

Dolha a jucat cu inima sfâşiată

În chiar ziua meciului de la Ghiroda jucătorului Adi Dolha i-a născut soţia, prematur, la Petroşani. Vestea că lucrurile nu sunt chiar bune cu fetiţa nou-născută, Ariana Maria, l-au făcut pe jucătorul petrilean să plângă aproape tot drumul spre meci. Şi-a luat inima de bărbat în dinţi şi a jucat. A părăsit terenul accidentat şi cu gândul la fetiţa lui nou-născută, adusă chiar la Timişoara. Eşti admirabil, Adi! Îi dorim multă sănătate fetiţei tale!

Kalai felicitat de Codrea

Duelul dintre veteranii celor două echipei, Iosif Kalai (Inter Petrila) şi Leonard Naidin (ACS Ghiroda) a fost unul la înălţime.
La finele meciului cei doi s-au îmbrăţişat, iar mai apoi au depănat amintiri.
„Cum pot eu să nu mă simt mândru ca fotbalist, când marele Paul Codrea vine la mine să mă felicite şi să-mi spună că în repriza a doua am fost peste ei şi chiar au avut noroc?! Evident, m-am simţit mândru, mândru că pot juca pentru Lonea. Cât despre meci, cele două goluri ale noastre au fost valabile, iar terenul de joc excelent”, a declarat Iosif Kalai.

Supărarea lui Câmpean

„Ne-au fost anulate două goluri prefect valabile, să nu mai zic de golul anulat în meciul tur. Sunt supărat pentru că nu au fost peste noi. Dar acesta e fotbalul. Nu căutăm scuze. Mi-aş fi dorit ca noi să sărbătorim promovarea şi, sincer, am sperat până în ultimul moment”, a declarat Adi Câmpean.

ACS Ghiroda: Dubou – Firuţ, Stefanovici, Gavriluţă, Damian, Budur, Gaidoş, Naidn, Mancaş, Pătraşcu, Baranyi.
Rezerve: Ciui, Filimon, Dochiţa, Popa, Ciobanu, Centea, Mureşan.
Antrenor: Vlad Bura.

Inter Petrila: Santa – Perşe Câmpean, Kalai, Matei, Dolha, Mareş, Torkoş, Drăgoescu, Bocu, Horvath.
Antrenor: Aurel Moldovan .

Comenteaza

Comenteaza