Cu telescaunul privat în vârf de munte, Primăria Petrila vrea Hotărâre de Guvern pentru domeniul schiabil din Șureanu

292

Investitorul din Șureanu, partea din județul Alba, trebuie să mai aștepte până să se extindă pe teritoriul hunedorean al masivului, chiar dacă a achiziționat instalația de transport de mai bine de un an. Administrația locală de la Petrila nu a reușit să finalizeze trecerea celor 30 de hectare de teren necesare pentru construcția telescaunului și a pârtiei din administrarea statului, în administrarea primăriei.

Romsilva nu e dispusă să cedeze fără a primi teren la schimb. Procesul dintre Primăria Petroșani (aflată în aceeași situație-n.r.) și Romsilva a fost amânat pentru septembrie- administrația de la Petroșani a dat în judecată Romsilva pentru peste 30 de hectare de teren din Parâng, necesare pentru pârtii și instalații de transport pe cablu, susținând că nu este nevoită să dea teren la schimb pentru că investiția este cuprinsă în programul național Schi în România. În aceste condiții, reprezentanții Primăriei Petrila au fost nevoiți să găsească o altă soluție pentru a continua proiectul din Șureanu.

Acum vor o Hotărâre de Guvern prin care terenul necesar să fie trecut în domeniul public al Consiliului Local Petrila.

”Avem în lucru studiul de fezabilitate pentru avizul de la Autoritatea Națională pentru Turism. Restul documentației este pregătită, astfel că după ce obținem avizul de la ANT o să solicităm o Hotărâre de Guvern pentru a trece cele aproximativ 30 de hectare din domeniul public al statului în domeniul public al consiliului local”, a declarat, pentru GDD, Vasilică Jurca, viceprimarul orașului Petrila.

Administrația locală de la Petrila încearcă de aproximativ doi ani să își îndeplinească partea din asocierea cu investitorul domeniului Șureanu. Care investitor a achiziționat deja telescaunul și face toată investiția estimată la circa 1,5 milioane de euro. Pentru extinderea domeniului schiabil pe partea din Petrila a masivului, administrația locală trebuie să rezolve problema cu terenul.

Mihaela MIHAI

 

Comenteaza

Comenteaza