Cum se circulă pe străzile din Petrila și Petroșani?

288
de Alina PIPAN

Codul galben se vede bine pe străzile din Valea Jiului. Acesta este valabil din această dimineață de la ora  08.00 până în data de 3 decembrie, la ora 02.00. Fenomene vizate sunt  intensificări ale vântului, ninsori însemnate cantitativ şi viscolite în zonele de munte.   În nordul şi centrul ţării, dar mai ales în zonele de munte va continua să ningă însemnat cantitativ, iar vântul va avea intensificări susţinute, viscolind şi troienind zăpada.

La Petroșani a fost împrăștiat material antiderapant pe toate străzile, dar volumul mare de zăpadă așternut a rămas pe străzi. Se circulă greoi peste tot. Lamele nu pot strânge surplusul de zăpadă de pe carosabil. Se circulă greu și pe trotuare, iar pentru a evita zonele aluneacoase, sau pe cele ocupate de mașinile parcate, unii pietoni preferă carosabilul, din nefericire.  Traficul este aglomerat, dar liniștit, șoferii sunt răbdători.

La Petrila cele  mai problematice zone sunt intrarea și ieșirea din oraș, dinspre Petroșani, dar și satele aparținătoare, unde se circulă greu. Drumul de legătură dintre Petroșani și Petrila este ușor de parcurs, practicabil, dar pe sensul de mers spre Petrila doar o bandă este liberă din cauza faptului că unii arbori s-au rupt. În intersecția cu DN66, pe sensul de ieșire trebuie răbdare.  La un moment dat o dubiță de marfă se blocase în rampă și era greu de depășit.

Strazile din Petrila sunt curățate în permanență cu lama, dar nu se simte  materialul antiderapant, împrăștiat mai puțin decât este nevoie. Din fericire în trafic șoferii sunt răbdători și precauți, se circulă cu 30 la oră și se acordă prioritate oricunde este nevoie, cu mai multă bunăvoință. În Lonea, și prin satele aparținătoare se trece cu lama mai rar, iar la prima oră nu era curățat deloc, prima lamă a trecut după ora 9.  Din cauza volumului mare de precipitații zăpada se așează rapid, așadar, atenție mare!

Comenteaza

Comenteaza