Curajosul jucător al Petrilei, / Bogdan Matei a jucat doi ani de zile cu trei șuruburi la glezna stângă

546

 

de Loredana JUGLEA

Bogdan Matei este la 24 de ani jucător de bază la lidera Campionatului Județean, Inter Petrila. Nu a ratat niciun meci în actualul sezon jucând în toate cele 19 partide. De-a lungul carierei sale fotbalistul a mai evoluat în Liga a II-a la Unirea Slobozia, Liga a III-a în Ungaria, Sighetul Marmației și mai apoi la Luceafărul Oradea, Jiul Petroșani și Inter Petrila.

Fotbalistul regretă faptul că a făcut mai mulți pași înapoi de la Liga a II-a, dar a găsit la Petrila un colectiv care l-a ajutat să se regăsească. „Un an de zile am jucat la Liga a II-a și chiar aveam perspective, dar, din păcate, echipa de a acolo a retrogradat și am plecat în Ungaria, sperând că voi promova în liga a doua. Din păcate nu am reușit să promovez, am revenit la Petrila și am luat-o de la capăt. Vreau să o iau de la capăt cu fotbalul, mă pregătesc și cu echipa și individual. Am primit deja câteva oferte de la echipe din Liga a III-a din județul Arad, dar voi vedea”, spune fotbalistul care este angajat la Apa Serv Valea Jiului Petroşani. De altfel majoritatea jucătorilor de la Inter sunt angajați, dar asta nu înseamnă că neglijează fotbalul.

„În momentul ăsta eu cred că aș face față şi la o echipă din Liga a II-a, dar de la jumătatea clasamentului. La un moment dat am crezut că am terminat-o cu fotbalul, dar încrederea pe care am primit-o la Petrila m-a făcut să merg mai departe”, spune Bogdan Matei care a reușit să înscrie șase goluri în acest sezon competițional.

 

Are calități și de mijlocaș

Cu toate că a jucat mulți ani fundaș la Petrila, s-a reprofilat pe postul de mijlocaș central. „Am calități și pentru a juca mijlocaș central și m-am acomodat destul de repede. Sincer, eu cred că acum Petrila are ce mai bună echipă și merităm să fim pe primul loc. Merităm cu atât mai mult cu cât 90 la sută din echipă muncește. Eu cred că vom termina sezonul pe primul loc și chiar văd mai departe și anume să câștigăm barajul de promovare”, spune cu încredere jucătorul petrilean.

 

Moment de cumpănă

Timp de doi ani de zile jucătorul Petrilei a jucat cu trei șuruburi la glezna stângă în urma unei accidentări la un meci din liga a treia. Fotbalistul a fost faultat dur astfel că de pe teren a ajuns pe masa de operație. „Operația a fost una destul de grea, având fractură de peroneu. La trei luni după operație am jucat fotbal, iar doi ani de zile am jucat cu șuruburi și nu m-au incomodat. Acela a fost un episod mai greu, am crezut la un moment dat că voi renunța la fotbal”, declară jucătorul.

Din Divizia Județeană au mai rămas de jucat trei etape, iar Petrila va mai evolua în deplasare la Crişcior, acasă cu Victoria Călan și în deplasare cu Hercules Lupeni. „Totul depinde de noi în aceste ultime trei etape pentru că suntem la mâna noastră. Nu ne vom culca pe o ureche și vom aborda fiecare meci la fel”, a conchis Bogdan Matei.

Comenteaza

Comenteaza