De 1 Decembrie, / Petrila în straie de sărbătoare

104
de Ziarul Vaii Jiului

Primarul Petrilei și Consiliul Local al orașului Petrila vă invită duminică, 1 Decembrie 2019, la evenimentele prilejuite de „Ziua Națională a României”.
Acțiunea de la Petrila va începe la ora 13:00 cu „Parada portului popular românesc”, tradiționala defilare a participanților, începând din zona pieței Grand Marr (PENNY Market), până la Casa de Cultură „Ladislau Schmidt”. Totodată, la paradă sunt invitați toți cei care dețin un costum popular, din orice zonă folclorică, care doresc să participe în această zi cu însemnătate istorică pentru noi toți românii.
Manifestările vor continua la Casa de Cultură cu un program cultural-artistic pregătit de Ansamblurile folclorice „Bujorii Muntelui” și „Junii Petrileni”, dedicat Zilei Naționale a României și se vor încheia cu o masă tradițională românească.
Ziua de 1 decembrie a fost adoptată ca Ziua Naţională a României în anul 1990. Această dată marchează Unirea Transilvaniei cu România şi va rămâne una dintre cele mai importante pagini ale istoriei şi unităţii naţionale româneşti.

Comenteaza

Comenteaza