De 1 Mai / Pesediştii din estul Văii Jiului au dat-o pe fotbal, mici şi bere

307
De 1 Mai, social-democraţii din Petroşani Petrila, Băniţa şi Pui s-au întâlnit la Cabana Jieţ, pentru a petrece într-un cadru propice Ziua Internaţională a Muncii, pe vremuri – cea mai importantă sărbătoare în calendarul partidului şi sindicatelor social-democrate. Au fost mai mulţi bărbaţi decât femei deoarece s-a disputat cea de-a treia ediţie a Cupei PSD Petroşani la fotbal.
Cupa PSD Petroşani la fotbal
Competiţia s-a dovedit un bun prilej ca fiecare dintre cele patru organizaţii social-democrate să-şi scoată la rampă „fotbaleadorii”, cum plastic se exprima unul dintre oamenii care au organizat de la cap la coadă, cum se cuvine, această competiţie, mereu tânărul Tiberiu Jitea, sprijinit şi de preşedintele organizaţiilor PSD Petroşani şi PSD Petrila, Ioan Rus şi Gheorghe Bobar, precum şi de TSD Petroşani, condus cu graţie, dar şi cu fermitate, de către fermecătoarea preşedinte Lavinia Grigoriu.
TSD Petroşani – PSD Petrila: 2-5
Ca de obicei, meciurile au fost aprig disputate, câteva partide disputându-se pe ploaie. De altfel, reprizele de ploaie au fost prezente pe tot parcursul zilei de 1 Mai.
În deschidere competiţiei au desfăşurat un meci demonstrativ „bătrânii”, partida „old boys” fiind câştigată de pesediştii din Petroşani la o diferenţă de un singur gol (2-1).
Apoi, au urmat meciurile directe între cele patru echipe de fotbal ale celor patru organizaţii. În finală au ajuns fotbaliştii de la TSD Petroşani şi de la PSD Petrila. Dacă pe parcursul anului trecut petrilenii au furat-o sănătos de la petroşeneni (e drept, cu o singură excepţie când petrilenii au câştigat), de data aceasta lucrurile s-au schimbat şi petrilenii le-au tras o mamă de bătaie petroşenenilor, scorul final, 5-2, scutindu-ne de orice comentariu.
Oricum, rezultatul a contat mai puţin, toată lumea fiind cinstită cu mici, bere şi alte bunătăţi oferite de organizatori, iar combatanţii cu diplome şi cupe oferite de Ioan Rus, preşedintele PSD Petroşani.
Contururi de femei prin fumul micilor…
Muzica şi voia bună n-au lipsit, iar grătarele de afară au fost bine înroşite, pe ele sfârâind mititeii şi cârnaţii timp de mai multe ore. Dacă v-am povestit cu ce s-au ocupat bărbaţii, femeile prezente şi-au ocupat şi ele timpul cu privitul la meciuri, unele dintre doamne fiind de-a dreptul suportere, încurajându-şi favoriţii. Alte doamne sau domnişoare au preferat să se plimbe prin împrejurimile frumoase ale cabanei, sau să asculte muzică or să prepare mititeii. Spre finalul zilei au fost aprins un imens foc de tabără, moment în care s-a cântat şi s-a dansat, ca un epilog vesel al unei plăcute zile petrecută în natură.
Una peste alta, la acţiune au participat peste 200 de persoane printre care şi candidatul PSD Petroşani la Europarlamentarele din 25 mai, prof. univ. dr. Radu Sorin.
SMURD-ul a fost prezent
Dl. Ionel Cârstea, arbitrul meciurilor, un profesionist în domeniu, ne-a declarat: „Felicit echipa PSD Petroşani, care, la nivel de municipiu, a organizat pentru a treia oară această competiţie de 1 Mai. Jocurile au fost viu disputate, dar în spiritul fair-play, după cum de altfel mă şi aşteptam. Este o competiţie frumoasă şi mă bucur când văd atâta lume prezentă”.
Când am spus că această competiţie fotbalistică a fost organizată bine am avut dreptate. Nu numai arbitrul profesionist n-a lipsit, ci şi echipajul SMURD Petroşani, care a fost prezent printr-o somitate în materie, d-na asistent-şef urgenţă Ileana Şandor. „Nu au fost probleme la meciuri. Este al treilea an în care asigurăm asistenţa medicală la această competiţie, de fiecare dată lucrurile încheindu-se cu bine. Atmosfera câmpenească este grozavă. Păcat că nu e soare, dar şi aşa văd că lume e foarte multă şi toţi se simt relaxaţi”, ne-a declarat Ileana Şandor, care a primit de la preşedintele Ioan Rus şi o diplomă de mulţumire.
Tot alături de echipa de fotbal a fost şi Ioan Albu, preşedintele TSD Băniţa, care intenţionează să organizeze şi la Băniţa o astfel de competiţie fotbalistă.
Declaraţii la cald:
Ioan Rus (preşedintele PSD Petroşani): „Acţiunea de azi este frumoasă, excluzând timpul, care este aşa cum este. Pot spune din ceea ce văd că lumea se simte bine şi e relaxată. Chiar mă bucur că am putut veni cu toţii azi aici. Şi pe viitor vom mai continua astfel de acţiuni, care cred că sunt binevenite pentru membrii organizaţiei noastre”.
Tiberiu Jitea (coordonatorul activităţilor sportive ale organizaţiei PSD Petroşani), care a venit la acţiune însoţit de fiica sa, ne-a declarat: „În primul rând, doresc să mulţumesc tuturor invitaţilor care au onorat cu prezenţa această manifestare. Este multă lume. Se pare că ne ajută şi timpul. Chiar dacă este înnorat, nu e foarte frig şi nu plouă decât foarte slab, astfel că toată lumea se simte bine. Mulţumesc d-lui Ioan Rus şi celor din conducerea organizaţiei pentru sprijin, mulţumesc celor din cadrul PSD Petrila şi preşedintelui Gheorghe Bobar pentru implicare, precum şi colegilor mei din cadrul TSD Petroşani, personal domnişoarei Lavinia Grigoriu, conducătoarea tinerilor pesedişti. Fără aceşti oameni n-ar fi ieşit totul cum trebuie şi n-ar fi venit atâta lume. Este bine că putem o zi să fim cu toţii împreună, şi astfel de manifestări sunt binevenite cred eu pentru toată lumea”.
Petre Colteanu (preşedintele PSD Pui): „Mă bucur că am primit această invitaţie şi am venit cu mare drag aici la chemarea colegilor noştri. De altfel, de 1 Mai aşa e frumos: toată lumea care munceşte trebuie să se simtă bine şi să se relaxeze după atâta şi atâta stres care există în viaţa cotidiană. La fel şi tineretul… Este plăcut să-i vezi pe cei tineri din organizaţie cum se distrează şi ce ambiţie pun la meciurile de fotbal”.
Prof. Gheorghe Boantă (membru marcant al PSD Petrila): „Mă bucur foarte mult că-i văd pe colegii mei – mulţi foşti elevi – că se bucură şi se simt bine. Îi ştiam pe unii elevi, dar acum îi văd maturi, joacă fotbal şi mulţi au deja cariere frumoase în spate. Ce să zic, e ca pe timpuri: mici, bere, atmosferă frumoasă şi tot ce trebuie”.
Ioan Stoica (PSD Petrila): „Eu am o colaborare bună cu domnul Rus şi domnul Jitea, prin faptul că am fost colegi la PSD Petroşani şi am trecut prin multe. Este frumos că am reuşit şi noi să strângem oamenii şi să venim la acţiune, inclusiv cu echipa de fotbal. Văd că se aude melodia pe care se dansează Dansul Pinguinului… E prea repede la ora asta să dansăm, poate mai pe seară, când ne-om încălzi, vom dansa Bătuta de la Jieţ”.

Comenteaza

Comenteaza