DE CE NU MERG LA REFERENDUM

124

Nu merg la urne in acest weekend. Răspund aici cuiva care a postat pe fb aceasta intrebare. Am multe motive să nu mă duc. Preferam un referendum pe tema infrastructurii sau a educației – de pilda să se aloce cei 6% prevăzuți din buget ? Sau despre sănătatea populației. Poate unul despre extirparea corupției si interdicția pentru penali de a mai accede în funcții publice(ca în Franța recent). Ar fi fost niste teme de interes public și ar fi putut produce efecte concrete.

Indiferent cum se va termina acest referendum sau dacă va fi sau nu validat, nu se va schimba nimic în ce priveste moravurile poporului român. E o dezbatere care oricum nu se află pe agenda publicului. Cade alături. Este o simpla operație de propaganda prin care Dragnea &PSD încearcă să demonstreze că mai au sprijin și că au un electorat mare pe care il poate mobiliza. Asta va fi a doua manipulare de proporții, dupa cea a referendumului propriu-zis. Dacă prezența la vot va fi de peste 30% PSD va pretinde că acesta este suportul de care se bucură și va trîmbița cifrele în campaniiile din 2019-20.
Un alt motiv să nu mă deranjez este că întrebarea la care ar trebui să raspund nu are nicio legătura cu familia tradiționala. Dacă m-aș IMG_0698prezenta la referendum aș da un cec în alb PSD să treaca orice lege poftește la adăpostul referendumului. Dacă aș fi fost întrebat ce fel de familie prefer, aș fi răspuns – cea alcătuită dintr-un bărbat și o femeie. Sunt un conservator. Dar formularul de vot nu mă întreabă așa ceva, deși propaganda PSD si BOR pretinde că este vorba de un vot pe tema familiei și căsătoriei. Nicăieri nu găsesc aceste cuvinte cheie.Se introduce premeditat foarte multa confuzie.

Mai găsesc că refendumul este inutil și pentru că avem in codul civil românesc rezolvarea chestiunii. Nu văd de ce trebuia să cheltuim 46 milioane euro pentru a lamuri incă o dată lucrurile deja lămurite. Cheia este în politic. Dragnea are nevoie ca de aer să distragă atenția de la eșecurile guvernării, (este o diversiune) și de a convinge lumea că lucrurile stau altfel, adică bine (este o manipulare). În plus are nevoie de un triumf pentru ziua de 8 octombrie cind merge la instanță. E paranoia aici și multă grandomanie.

Acest referendum are un puternic aer anti-european, ne scoate din Europa. Si daca nu, ne impinge la periferia ei. Merge impotriva timpului, adauga alte clivaje celor deja existente in societatea romaneasca. Ne intoarce inapoi in timp cu cel putin 30 de ani. Pe scurt nu merg la referendum. Nu vreau să fiu folosit.

STELIAN TĂNASE

DESKREPORT

Comenteaza

Comenteaza