De la 31 martie, salariile unor funcționari din primării și consiliul județean mai cresc un pic

321
de Alina PIPAN

Anul trecut în septembrie au crescut salariile funcționarilor din administrațiile locale, destul de mult, iar multe dintre bugetele locale au fost puse în încurcătură, pentru că în același timp a scăzut impozitul pe venit.

Anul acesta, de la 31 martie, salariile vor mai crește pentru funcționarii care fac parte din echipele de proiecte finanțate cu fonduri europene, iar măririle sunt destul de importante.

De exemplu, un secretar UAT, al unei localități cu o populație de peste 20.000 de locuitori până la 50.000 de locuitori, anul trecut în septembrie avea un salariu de bază de 7.770 lei, iar de la 31 martie va avea un salariu de bază de 9.324 lei. De exemplu, secretarii localităților Petroșani, Orăștie, Petrila, Lupeni, Vulcan vor avea salarii mai mari din data de 31 martie. Pentru Deva și Hunedoara, orașe cu o populație mai mare, beneficiile materiale cresc. Aceeași majorare o primesc și directorii executivi gr II.

Primarii localităților cu peste 20.000 de locuitori, care au studii superioare, au câștigat după data de 1 septembrie 2017 – 11.781 lei. Din 31 martie salariul lor poate ajunge până la 15.438 lei. Salariul primarului de la Deva ajunge la 21.375 lei, iar a celui de la Hunedoara la 16.625 lei. Tot 21.375 lei va încasa și președintele Consiliului Județean Hunedoara, de exemplu.

Viceprimarii din orașele cu populație peste 20.000 de locuitori vor obține adăugând această majorare nu doar un salariu de 9.969 lei, ci unul de 13.063 lei.

Personalul care exercită activitatea de control financiar preventiv, pe perioada de exercitare a acesteia, beneficiază de o majorare a salariului de bază cu 10%. Aici se încadrează șefi serviciu gr. II, și șefi birouri grad II.

„Personalul din instituțiile și/sau autoritățile publice nominalizat în echipele de proiecte finanțate din fonduri europene nerambursabile beneficiază de majorarea salariilor de bază, soldelor de funcție/salariilor de funcție, indemnizațiilor de încadrare cu până la 50%, indiferent de numărul de proiecte în care este implicat. Această majorare se aplică proporțional cu timpul efectiv alocat activităților pentru fiecare proiect.

Indemnizațiile lunare ale președinților și vicepreședinților consiliilor județene și primarilor și viceprimarilor unităților administrativ-teritoriale care implementează proiecte finanțate din fonduri europene nerambursabile se majorează cu până la 25%.” Ordonanța de urgență nr. 91/2017 pentru modificarea și completarea Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice

Începând cu 1 decembrie 2018, ordonatorii de credite vor acorda obligatoriu, lunar, indemnizații de hrană reprezentând a 12-a parte din două salarii de bază minime brute pe țară garantate în plată, cu excepția personalului Ministerului Apărării Naționale, Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Justiției – Administrația Națională a Penitenciarelor, Serviciului Român de Informații, Serviciului de Informații Externe, Serviciului de Protecție și Pază și Serviciului de Telecomunicații Speciale, precum și a personalului poliției locale care, potrivit legii, beneficiază de drepturi de hrană în temeiul Ordonanței Guvernului nr. 26/1994 privind drepturile de hrană, în timp de pace, ale personalului din sectorul de apărare națională, ordine publică și siguranță națională, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Comenteaza

Comenteaza