Denisa Oncea, adolescenta din Petrila ce are o stea care-i poartă numele

343

Petrileanca cu o stea de pe cer ce o veghează noaptea are doar 14 ani și a moștenit talentul de a cânta de la tatăl său. Denisa Oncea, adolescenta care a reprezentat Valea Jiului la unul dintre cele mai importante concursuri naționale de muzică, s-a întors, recent, de la un concurs cu o stea de pe cer care-i poartă numele.

„De la șase ani am început să iau lecții de canto și tatăl meu și-a dat seama că aș avea ureche muzicală și am zis să încerc și cu timpul am început să fac o pasiune din asta și nu m-aș lăsa niciodată. M-am apucat de canto și după două luni am participat deja la primul concurs aici la Petroșani și am luat atunci premiul de originalitate”, a declarat, pentru GDD, Denisa Oncea.

Debutul în cariera muzicală nu a fost unul extraordinar, însă ambiția și dedicarea au făcut-o pe Denisa să își dea seama că acest lucru nu este o joacă și că pentru a putea evolua trebuie să muncească mult și să ia în serios lucrurile.

„La început am luat-o ca pe o joacă, am început să merg la concursuri, vedeam că toți copiii câștigă, iar eu nu am câștigat nimic și la un moment dat am pus piciorul în prag și am spus că nu se poate, trebuie să câștig și eu ceva și m-am ambiționat puțin, am lucrat mai mult și deja au început să se vadă rezultatele, am început să câștig premii. Primul premiu l-am luat când aveam opt ani și am cântat „E minunată muzica”, concursul a fost tot la Petroșani. Cel de-al doilea premiu ce m-a bucurat cel mai mult a fost premiul I de la Craiova, la un concurs național, acolo m-am simțit cel mai bine și am avut și doi dansatori minunați. Premiul de la Craiova mi-a rămas cel mai bine întipărit în minte”, a afirmat petrileanca.

Progresul profesional s-a văzut după primele concursuri unde a început să câștige premii importante, iar acum adolescenta se visează o stea a muzicii.

„Acum toate lucrurile sunt mai serioase, încerc tot timpul să-mi fac timp să repet măcar o oră pe zi. Într-o săptămână muncesc cam șapte-opt ore, depinde și de orele de la școală pentru că sunt clasa a VIII-a și e mai greu puțin. Am participat acum trei ani la „Mamaia Copiilor” și atunci eram destul de începătoare, nu aveam foarte multă experiență, la preselecții am fost peste 20 de copii, dintre care au rămas doar 11, iar eu am fost a cincea și asta m-a bucurat cel mai mult. La concurs nu mi-a ieșit prestația tocmai bine”, a mai spus Denisa.

Denisa a reușit să participe în acest an la concursul național televizat „Next Star”, un concurs important pentru copiii care au pășit spre cariera de artiști. Aici, adolescenta a reușit să interpreteze impecabil o piesă destul de grea, iar cei de la emisiune, deși nu a câștigat locul I i-au dăruit o stea pe cer care-i poartă numele.

„Mi-a plăcut mult mai mult la „Next Star”, cu toate că acum am mai multă experiență, juriul a decis ca pe primul loc să fie un copil ce a făcut beat-box, aceasta fiind o chestie nouă, apreciată foarte mult de tinerii din ziua de azi. A fost cea mai frumoasă experiență din viața mea, nu îmi imaginam vreodată că o să fie așa de frumos. Am primit cadou o stea de pe cer, pentru că așa mi-am dorit eu și acolo am cunoscut o grămadă de persoane minunate care ne-au susținut pe toți, ne-au făcut să ne simțim ca la noi acasă și ne-au ajutat să nu avem emoții deloc. Am cântat „Make you feel my love”, piesă interpretată de Adele. A fost o piesă destul de grea și cei din juriu au spus asta și se mirau că la vârsta mea am abordat o asemenea piesă și am muncit destul de mult la ea, am început să o lucrez acum un an”, a spus tânăra artistă.

stea

Are nenumărate diplome și medalii, dar și în jur de 15 trofee pe care le-a obținut de-a lungul carierei sale muzicale. Pe lângă aceste concursuri, mai merge cu tatăl său la diferite evenimente, dar și la diferite spectacole locale și cele ale școlilor din Valea Jiului.

Aceasta reușește să împace și muzica și școala, reușind să aibă o singură medie de 9 la școală, restul fiind numai 10.

„Din punctul meu de vedere le împac destul de bine, cu toate că timpul liber nu prea mai există, dar încerc să fac față la toate, la școală îmi fac timp să învăț seara, pe partea de muzică imediat cum vin de la școală. La școală mă descurc destul de bine, ținând cont că nu am timp de învățat ca și restul copiilor”, a mai spus Denisa.

Mica vedetă își dorește să devină o mare cântăreață, dar nu se limitează numai la acest domeniu, potențialul intelectual permițându-i să urmeze și alte studii.

„Nu mă văd făcând alceva, decât muzică. Vreau să devin o cântăreață celebră și mi-ar plăcea să lucrez la un birou, tocmai de asta am ales să nu fac liceul de muzică pentru a putea să fac ceva și în alt domeniu dacă nu-mi reușește cu muzica”, a afirmat Denisa.

Părinții Denisei sunt cei care o susțin necondiționat și care trăiesc alături de ea o sumedenie de emoții.

„E o fericire, e o împlinire pe care nu pot să o descriu în cuvinte, chiar întotdeauna susțin că sunt admiratoarea ei numărul unu și e un sentiment pe care nu pot să-l explic, e ceva unic și am zis că merită tot efortul nostru și toată susținerea noastră să o vedem pe ea acolo unde ar merita să fie. E puțin greu din punct de vedere financiar, pentru că toate deplasările le facem pe cont propriu, dar sper să ne permitem în continuare să o susținem la fel. Când a participat la Next Star, pentru mine emoțiile au fost foarte mari și bine că nu i le-am transmis, că se spune că un părinte transmite emoțiile și mi-a fost frică din acest punct de vedere. Indiferent de rezultat m-am bucurat că am ajuns acolo și să sperăm că viitorul va fi mai strălucit de acolo. O susținem cu toate forțele noastre și din toate puterile noastre, până se poate susține singură”, a declarat, pentru GDD, Cristina Oncea, mama Denisei.

Tatăl adolescentei are și el o carieră muzicală destul de înaintată, acesta făcând muzică de 28 de ani. El și-a concentrat atenția spre muzică populară, reușind să o atragă și pe Denisa, uneori pe această ramură.

„Eu activând în domeniu știu cu ce se mănâncă muzica și am ascultat-o de la început și mi-am dat seama că are ureche muzicală și trebuie să meargă mai departe. Sunt al doilea profesor al ei, primul este profesorul de canto, Eugen Munteanu, iar fără el nu se putea, el este instruit și are teorie muzicală și are tot ce trebuie. Muzica e 99% transpirație și 1% talent și trebuie multă muncă să ajungi undeva sus”, a declarat, pentru GDD, Grigore Oncea, tatăl fetei.

Potrivit părinților fetei, aceștia sunt mândri de fiica lor, dar și de faptul că au reușit să îi aducă orașului Petrila un plus la nivel național, auzindu-se lucruri bune și despre tinerii talentați, nu doar despre minerit.

Iulia BĂLUȘĂ

Gazeta de dimineata

Comenteaza

Comenteaza