Depozitarea gunoiului la Petroșani, mai scumpă ca la Horezu

278

Autoritățile hunedorene nu au reușit să implementeze sistemul integrat de management al deșeurilor. Din această cauză plătesc hunedorenii. În Valea Jiului, unele primării au majorat taxa pe gunoi.

Cu toate că la Petroșani există o platformă temporară de depozitare a deșeurilor, gunoiul e mai scump decât ar costa ca municipalitățile să-l ducă la Horezu.

Recunoaște acest lucru chiar directorul Pregoterm, Marius Danci. Pregoterm este societatea care administrează platforma temporară de la Petroșani.

”La Petroșani depozitează toate primăriile, dar mai duc și la Horezu. Asta pentru că e mai iefitn la Horezu. Dacă în prețul de la Dâlja este inclusă și depozitarea la Bârcea care este mai scumpă decât cea de la Horezu, la Horezu e 45 de lei, la Bârcea e 55 de lei, și în același timp e inclus și transportul. E la mintea cocoșului că este mai ieftin la Horezu”, a spus, pentru GDD, Marius Danci.

Conform sursei citate, platforma de la Dâlja s-a cam umplut.

”Mai este până se umple, s-a înălțat puțin.. Avem însă speranțe că până la 31 martie avem un operator la Bârcea și se deschide deponeul”, a completat Danci.

Pentru amenajarea unei platforme de deșeuri la Petroșani, CJ Hunedoara a alocat 500.000 de lei, deponeul temporar fiind administrat de firma de interes local de la Vulcan, în condiţiile în care Petroşaniul a declinat “oferta” din cauza condiţiilor neclare ale administraţiei judeţene.

Teoretic, deșeurile ar urma să ajungă, ulterior, la Bârcea, dar nesortat nu are voie să fie depus în acest deponeu ecologic, potrivit contractului de finanţare cu Uniunea Europeană. Autoritățile județene nu s-au obligat în niciun fel să  transporte deșeurile până la deponeul de gunoi de la Bârcea Mare când acesta va deveni operațional, costurile fiind suportate de populație.

La Vulcan, agenții economici strâng semnături nemulțumiți de faptul că le-au fost dublate facturile la gunoi.

Mihaela MIHAI

logo2raicudesign

Comenteaza

Comenteaza