Deși a executat silit complexul, Firma controlată de Aurelian Serafinceanu continuă să fie interesată de contractele CEH

293

Gerom, firma controlată de fostul prefect de Hunedoara, Aurelian Serafinceanu, continuă să fie interesată de contractele cu Complexul Energetic Hunedoara, chiar dacă a executat silit societatea care se confruntă cu mari probleme financiare.

Contractele cu statul se dovedesc sigure. Faptul că patronii din Valea Jiului au prosperat de pe urma activității de exploatare a huilei nu este o noutate, contractele cu RAH, CNH, SNH, CEH sau SNÎMVJ dovedindu-se atractive pentru firmele din zonă care și-au creat domeniul de activitate pe necesitățile din minerit.

La finele lunii trecute, Gerom, firma controlată de fostul prefect de Hunedoara, Aurelian Serafinceanu și-a adjudecat un nou contract la CEH. De data aceasta nu e vorba de stâlpi de susținere ci de țevi de oțel.

„Țevile de oțel sunt utilizate pentru alimentarea cu apă potabilă și industrială, evacuare apă de mină, alimentare cu aer comprimat, transportul agentului hidraulic, etc”, se arată în anunțul de atribuire.

În urma licitației care a avut ca și criteriu prețul cel mai scăzut, câștigător a fost declarat GEROM. Contractul are o valoare de 106.373 lei, fără TVA, exact valoarea estimată inițial de autoritatea contractantă.

GEROM a obținut în instanță mai multe ordonanțe de plată împotriva Complexului Energetic Hunedoara. Luna trecută, societatea controlată de Aurelian Serafinceanu a executat silit CEH-ul cu suma de 800 mii lei, și mai avea încă două „bilete” de executare silită de circa 2,8 milioane de lei.

Mihaela MIHAI

Gazeta de dimineata

Comenteaza

Comenteaza