Deși propus, Miron Cozma, respins de pe listele PRM

290

Deși este o persoană controversată în Valea Jiului și nu numai, Miron Cozma a fost propus ca și candidat pe listele PRM. Totuși acesta a fost respins de Autoritatea Electorală Permanentă.
Corneliu Vadim Tudor consideră că cel care cunoaște cel mai bine problemele Văii Jiului și poate fi o voce care să ceară insistent rezolvarea lor este fostul lider al ortacilor, Miron Cozma. Totuși candidatura acestuia a fost respinsă încă de la stadiul de intenție.

”Am vrut să îl trec pe Miron Cozma pe listele de candidați ai partidului dar nu am reușit, nu are voie să candideze. M-am interesat la juriști, la Autoritatea Electorală Permanentă. El ar fi fost o voce puternică în sprijinul acestei zone, pentru că el cunoaște ceea ce vă doare pe voi. Aici este o zonă monoindustrială, că voi stați pe umerii acestor mine de cărbune care nu produc cât ar trebui să producă, măcar pentru necesarul vostru”, a declarat Corneliu Vadim Tudor, Europarlamentar PRM.

La începutul lunii februarie, în 1999, Miron Cozma a fost condamnat de către Curtea Supremă de Justiție la 18 ani de închisoare pentru implicarea sa în mineriadele din anul 1991. Imediat, fostul lider al minerilor a fost prins de către poliție și dus la închisoarea Rahova pentru a își ispăși pedeapsa. Pe 15 decembrie 2004 însă, acesta a fost grațiat de Ion Iliescu, dar grațierea a fost revocată în 16 decembrie, ca urmare a protestelor împotriva deciziei. Miron Cozma a fost în sfârșit eliberat din închisoare pe 2 decembrie 2007, primind însă restricție, până în 2013, de intrare în Petroșani sau București.

Rodica Muntoi

Comenteaza

Comenteaza