Din ciclul „Buni gospodari. Cinste lor!”: / Bugetul Petrilei a înregistrat anul trecut un plus de peste 21 de miliarde de lei

202
În cadrul şedinţei de Consiliu Local Petrila de miercuri consilierii locali au aprobat contul anual de execuţie pe anul 2013.
Din hotărârea de consiliu reiese foarte clar oglinda pe anul trecut a veniturilor şi cheltuielilor administraţiei petrilene. Astfel, veniturile totale au fost la Primăria Petrila, în 2013, de 32.566.688,51 lei, în timp ce cheltuielile au fost de exact 30.568.796, 43 lei. Deci, primăria condusă de primarul Ilie Păducel are un excedent de 2.146.723,30 lei, mai pe înţelesul tuturor un surplus de bani de peste 21 de miliarde de lei vechi. Bani care nu vor putea fi folosiţi în 2014 decât la investiţii. Aceasta înseamnă că miliardele vor putea fi folosite la implementarea altor proiecte esenţiale pentru localitate sau la finalizarea unor investiţii începute în anii trecuţi. Singurul consilier local care a punctat în şedin­ţă această realizare, la rubrica „diverse”, a fost consilierul Ilie Matei, care a precizat că „e un lucru mai rar să se întâmple aşa în această perioadă grea pentru ţară”, semn că „administraţia publică locală din Petrila şi, poate, şi primarul Ilie Păducel trebuie felicitaţi pentru modul cum au ştiut să împartă banii bugetului local”. Petrila nu este singura primărie din Valea Jiului care a ieşit în 2013 cu excedent bugetar, aceeaşi fericită situaţie înregistrându-se şi la Petroşani.
de Corneliu BRAN

Comenteaza

Comenteaza