Din nou refuz de masă caldă la mina Uricani. Minerii cer tichete de masă

256

Minerii de la Uricani, unitate aparținătoare Societății Naționale de Închideri Mine Valea Jiului, au protestat, din nou, joi, refuzând să servească masa caldă ce li se acordă la intrarea în șut. Refuzul de hrană a avut loc atât la schimbul I, cât și la cel de al doilea și al treilea. Minerii careu au îndrăznit însă să servească masa caldă, puțini la număr, au fost huiduiți de colegii lor.

La mina Uricani minerii nu mai sunt mulțumiți de masa caldă pe care o primesc la intrarea în subteran. Joi au refuzat din nou masa caldă, după ce același lucru l-au făcut la finele săptămânii trecute.

”Din câte știu eu au refuzat din nou masa caldă. La schimbul al doilea au fost numai trei mineri care au mâncat. Mâine voi merge la Uricani să vorbesc cu oamenii pentru a vedea ce reclamă”, a declarat, joi, pentru Gazeta de Dimineață, Laszlo Domokoș, președintele Sindicatului Huila.

Minerii care au mâncat totuși masa caldă, un drept care se acordă de zeci de ani în minerit, au fost huiduiți de colegii lor.

Liderii sindicali spun că nu știu exact ce reclamă oamenii și nu înțeleg de ce dintr-o dată spun că masa caldă nu e bună.

”E drept că vor tichete de masă cum primesc și colegii lor de la minele viabile. Nu știu însă dacă vor și masa caldă  și tichetele de masă. Până la urmă cred că vom strânge semnături pentru a vedea exact ce doresc angajații”, a mai spus Domokos.

În bugetul de venituri și cheltuieli al SNÎMVJ nu sunt cuprinse tichete de masă, așa că acestea nu pot fi acordate până anul viitor. Mai mult, bugetul SNÎMJ nu suportă acordarea și a mesei calde și a tichetelor de masă.

Mina Uricani este singura unitate a SNÎMVJ la care minerii au ”probleme„ cu masa caldă.

Și săptămâna trecută protestul lor a plecat de la masa caldă și a ajuns la echipamente de protecție și încadrări, urmând a se face o analiză pentru a vedea cine poate primi încadrare și care este necesarul din punct de vedere economic. Au renunțat la vociferări după discuțiile purtate cu liderii de sindicat și reprezentanți ai conducerii SNÎMVJ.

 

Mihaela MIHAI

Gazeta de dimineata

 

 

Comenteaza

Comenteaza