Disponibilizații de la SNÎMVJ ar putea primi câte 30 mii lei

223

Conducerea Societății Naționale de Închideri Mine Valea Jiului și cea a Sindicatului Huila se vor întâlni pentru a negocia cuantumul sumei pe care o vor primi minerii care vor fi disponibilizați în acest an.

Aurel Anghel, directorul SNÎMVJ, a declarat miercuri, pentru GDD, că a fost mandatat de Consiliul de Administrație să negocieze cu sindicatul reprezentativ pe marginea sumei pe care o vor primi minerii ce se vor disponibiliza.

”Suma pe care ar putea să o primească minerii care ies din sistem poate ajunge la 30 mii lei”, a precizat Aurel Anghel.

În urma negocierilor dintre administrație și sindicate, suma netă compensatorie acordată celor care vor fi disponibilizați în toamna acestui an ar putea crește cu circa 3000 de lei față de cea acordată anul trecut.

Un număr de 256 de angajați ai SNÎMVJ vor părăsi sistemul în acest an, în baza unor criterii aprobate de sindicat și administrație. Cei care vor fi disponibilizați vor fi în preaviz începând cu data de 1 august, urmând ca ieșirea lor din sistem să se producă de la 1 septembrie. Vor fi disponibilizați cei care au un aport redus în activitatea societății (cu un număr mare de foi de boală-n.r.), cei care îndeplinesc condițiile de pensionare prevăzute de Legea Pensiilor până la finele acestui an și alte persoane- dar în limita celor 256 de disponibilizări.

La mijlocul acestei luni, conducerea SNÎMVJ și cea a Sindicatului Huila se vor întâlni pentru a face o primă analiză pe marginea listei de disponibilizări.

Societatea Națională de Închideri Mine Valea Jiului este purtătoare de subvenție pentru minele care se vor închide până în 2018. În fiecare an, pentru a-și reduce activitatea și personalul, sunt necesare disponibilizări.

Mihaela MIHAI

Gazeta de dimineata

Comenteaza

Comenteaza