Divizarea din sindicalism, vizibilă și în privința insolvenței. Sindicatul Muntele: ”Intrarea în insolvență, singura șansă pentru ca salariații să primească drepturile din CCM„

188

Conducerea Sindicatului Muntele susține că doar insolvența va garanta angajaților primirea drepturilor din contractul colectiv de muncă.

”Pentru Complexul Energetic Hunedoara și pentru angajații pe care-i reprezintă Sindicatul Muntele insolvența reprezintă salvarea. Insolvența este singura șansă pentru ca salariații să beneficieze de drepturile prevăzute în contractul colectiv de muncă și garantează funcționarea termocentralelor, oprirea acestora conducând la oprirea întregii activități”, susține Darius Câmpean, președintele interimar al Sindicatului Muntele.

Sindicaliștii de la Muntele speră ca intrarea cât mai rapidă a CEH în insolvență să pună  lucrurile ”pe un făgaș cât de cât normal pentru a se îmbunătăți și aprovizionarea cu materiale, pentru a se putea face și plăți furnizorilor”. Sindicaliștii mai spun că nu sunt de acord cu ”hăcuirea conturilor„.

Pe de altă parte trebuie menționat că un alt sindicalist, Adrian Jurca, de la Livezeni, luptă din răsputeri ca societatea energetică să nu intre în insolvență.

Societatea, la care lucrează circa 6000 de angajați, a intrat anul acesta de două ori în insolvență, și tot de două ori a și iești. Și nu pentru că s-ar fi redresat din punct de vedere economic, ci pentru că Justiția a avut ochi orbi și a permis aceluiași judecător să judece același caz de două ori.

CEH are datorii de aproape 2 miliarde de lei, majoritatea către stat, iar creditorii au în ”mâini” ordonanțe de plată și popriri de conturi.

Mihaela MIHAI

Gazeta de dimineata

Comenteaza

Comenteaza