Doborârea ghivecelor ornamentale de pe poduri, noul sport național pentru cei cumintea odihnită

138
de Alina PIPAN

Sunt câteva vorbe de duh referitoare la prostie și un aforism spune așa: ”Orice om întreg la minte are un orizont. La proști orizontul se restrânge, se tot restrânge, până ce ajunge un  punct. Acela este punctul lor de vedere!”. La Petrila și Uricani orizontul unora s-a contractat atât de mult încât a rămas fixat pe câteva ghivece stradale, pe care le-au luat la șuturi, să-și arate puterea.

Să dobori ghivecele cu flori de pe podurile ce traversează ape curgătoate a devenit deja sport național. Acum doi ani la Timișoara se dărâmau în fiecare noapte ghivecele ornamentale de pe podul Michelangelo. Provocarea a rămas printre tineri, doar că fiecare ”erou” prins la datorie are de plătit o amendă de 2.500 lei, și nu sunt puțini cei ce o încasează.

Acest sport al prostiei a devenit popular și la Petrila, și la Uricani. Jardinierele cu mușcate au fost luate la șuturi și aruncate în apă. La Uricani se întâmpla în noaptea de 20 spre 21 iunie, iar la Petrila în cursul nopții de vineri spre sâmbătă.

Primarul din Uricani, Dănuț Buhăescu, enervat că trebuie să arunce banii uricănenilor pe geam, din cauza huliganilor a hotărât să instaleze camere de supraveghere în zonele cu probleme. Aceasta a fost soluția și în alte orașe. Cu toate că distrugerile nu s-au oprit complet, totuși o parte din huligani au fost prinși și amedați, iar banii încasați au acoperit de 10 ori valoarea stricăciunilor.

În data de 28 iunie Primăria Uricani a investit 35.704 lei în achiziționarea și instalarea unui asemenea sistem de supraveghere.

La Petrila a fost devastat podul de la cap linie Lonea. Pe podurile din Petrila, au fost puse ghivece cu flori dar câțiva indivizi certați cu legea au smuls ghivecele și le-au aruncat în canal.

”Deocamdată nu au fost identificați dar, vor fi studiate imaginile camerei de supraveghere și apelăm și la posibilii cetățeni care, probabil, au vazut aceste fapte. Sunt fapte reprobabile și vinovații nu trebuie să rămână nepedepsiți. Noi încercăm să facem orașul să arate frumos, depunem multe eforturi pentru asta și aceste fapte nu trebuie trecute cu vederea. Îi rog pe cei care au văzut cele petrecute să ne sprijine pentru ca astfel de lucruri să nu se mai întâmple”  a transmis primarul Vasile Jurca.

La această oră a fost reamenajat acest pod, au fost puse din nou ghivece cu flori.

Comenteaza

Comenteaza