Doi lideri de sindicat de la CEH vor intra în greva foamei

243

Doi lideri din sindicat au declarat că vor intra în greva foamei în curtea Complexului Energetic Hunedoara. Acestora li s-a adăugat un al treilea. Este vorba despre Vasule Păduraru, Lucian Enculescu și Dorin Vezure.

Liderul de sindicat de la mina Lonea a precizat pentru Gazeta de Dimineață că declanșează greva foamei pentru că directorul general adjunct al CEH, Petre Nica, ar amenința minerii din subteran.

Informația este negată și de Nica, dar și de directorul minei Lonea, Marius Rogobete.

”Am fost astăzi la mina Lonea, la o întâlnire programată cu brigadierii, pentru a discuta problemele de aprovizionare și organizare a activității. Este exclus să ameninț minerii, pentru că aceștia nu au nicio vină. Ceea ce se întâmplă acum este lupta personală a liderilor”, a declarat Nica.

Sursa citată a precizat că a discutat cu unul dintre brigadieri, cel de-al doilea fiind în subteran, activitatea de la mina Lonea fiind reluată după ce conducerea CEH a asigurat materialele de bază care să asigure securitatea angajaților și a locurilor de muncă.

”Discuția a fost una tehnică. I-am explicat brigadierului că am făcut aprovizionarea cu lemn, plasă, explozibil, capse și că activitatea trebuie să se desfășoare normal”, a mai precizat Petre Nica.

Directorul general adjunct al CEH a spus că nu s-a întâlnit cu cel de-al doilea brigadier, întrucât a trebuit să plece la sediul CEH pentru a discuta cu o delegație a minerilor nemulțumiți de la Lupeni.

Pe de altă parte, directorul minei Lonea, Marius Rogobete, a precizat că nu a fost vorba de nicio amenințare, pentru că nu era cazul.

”Trebuie să ne organizăm în așa fel încât să ne îndeplinim sarcinile de lucru. E normal, acum când ne-au adus materiale, să găsim cele mai bune formule de lucru pentru ca activitatea de exploatare să aibă randament. Domnul director (Petre Nica) l-a informat pe brigadier că are mână liberă să-și formeze cea mai bună echipă pentru ca activitatea să se desfășoare în condiții de securitate atât pentru angajați, cât și pentru locurile de muncă. Tot domnul director l-a întrebat pe domnul brigadier de ce mai are nevoie pentru ca activitatea să se desfășoare în condiții de siguranță”, a explicat Marius Rogobete.

La mina Lonea, conducerea CEH a dus 50 de metri cubi de lemn, peste 10 tone de plasă, dar și capse și explozibil, urmând ca zilele următoare să suplimenteze cantitatea de plasă.

Cel de-al doilea lider de sindicat intrat în greva foamei, Lucian Enculescu, a declanșat această acțiune extremă de protest, nemulțumit de faptul că a fost chemat la poliție pentru a da explicații despre acțiunea în forță, de marți, de la Complexul Energetic Hunedoara.

”Nu știu de ce am fost chemat eu la poliție, pentru că eu am intrat cu delegația la discuții. Ciobotaru (Ioan Ciobotaru-n.r.) a luat cartela de la poartă și el a deschis ușa”, a spus Lucian Enculescu.

Acesta nu a știut cum au intrat ceilalți mineri cu forța în CEH dacă nu aveau o cartelă primită de la portar.

Gazeta de dimineata

Comenteaza

Comenteaza