Drum pe sub pârtia de schi

214

Constructorul care a câștigat licitația pentru asfaltarea drumului județean ce duce în stațiunea montană Parâng a  început montarea modulelor celor două tuneluri. Prin aceste tuneluri, drumul județean va subtraversa pârtiile de schi din Masivul Parâng. Lucrările vor continua cât timp vremea va permite și vor fi reluate în primăvară.

Două tuneluri, dar cu variantă ”ocolitoare„

Reprezentații Consiliului Județean Hunedoara speră ca măcar tunelul de 15 metri să fie realizat. Susțin însă că nu va exista timpul necesar pentru finalizarea infrastructurii din jurul celor două tuneluri. Dau asigurări însă că firma care lucrează la drumul din Parâng a configurat un traseu ocolitor al pârtiilor de schi astfel încât în acest sezon de iarnă schiorii să nu fie puși în pericol.

În urmă cu câteva săptămâni a fost turnat și primul strat de asfalt pe o porțiune din drumul județean ce duce în stațiunea montană Parâng.

Modernizarea DJ 709F este un proiect al Consiliului Județean Hunedoara, finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Locală 2. Proiectul de modernizare are o valoare totală de aproximativ 20 de milioane de lei. Asfaltarea acestui drum care deși este clasificat județean are terasamentul din pământ, reprezintă o investiție așteptată de ani buni de cei care au afaceri în Parâng, dar și de turiștii îndrăgostiți de stațiunea aflată la circa 8 kilometri de municipiul Petroșani.

Mihaela Mihai

Comenteaza

Comenteaza