Drumul ceaiului la Școala Gimnazială I. D. Sîrbu Petrila

809

Elevii Eco- ai Școlii Gimnaziale I. D. Sârbu Petrila au desfășurat încă o activitate în cadrul proiectului European ,,Mănâncă responsabil”, Drumul ceaiului.

     Prin această activitate, elevii au descoperit cum ajunge ceaiul în ceșcuța lor. Au vizitat compania Fares, a cărei poveste începe de pe timpurile strămoșilor daci, care știau multe minuni despre plante și a renăscut în 1929, la poalele Sarmizegetusei. Au văzut cum plantele devin leacuri și au observat că acestea pleacă de aici în toate colțurile țării și lumii.

 

Ei, fiind din Petrila, au calculat imediat kilometrii pe care îi parcurge un pliculeț de ceai. Iată că, pentru noi petrilenii, nu e o distanță foarte mare 93 Km și mai ales că am aflat că în Petroșani este un depozit cu produsele Fares.

Micuții ecologiști au propus să aducă ceaiul la 0 Km și au pornit la drum să culeagă plante medicinale, sub îndrumarea profesorilor și a părinților. Astfel vânătorii de cimbrișor au format echipaje și s-au întrecut la cules. La final au fost premiate toate echipele pentru modul în care au colaborat, pentru cantitatea culeasă sau pentru seriozitatea de care au dat dovadă.

Drumul ceaiului nu s-a încheiat…Urmează multe provocări:

– un ghid cu plante medicinale;

– rețete;

– și cine mai știe ce idei le mai vin micuților…

Comenteaza

Comenteaza