Presedintele Consiliului Judetean (CJ) Hunedoara, Mircea Bobora, a anuntat, în cadrul unei conferinte de presã, cã azi, în 27 august, va semna contractul pentru cã lucrãrile sã poatã începe în Parâng.
Artera rutierã ce leagã statiunea Parâng de Cabana Rusu, un drum forestier închis mai tot timpul iernii, va fi reabilitatã. Potrivit celor de la Consiliul Judetean Hunedoara, care au în custodie drumul judetean, lucrãrile trebuie sã înceapã cât mai curând, iar Mircea Bobora, presedintele C J H, a precizat cã se va merge pe o bunã colaborare între toti cei implicati, asa încât toatã lumea sã câstige, iar lucrãrile sã fie de calitate.
În Parâng se ajunge acum cu douã instalatii de telescaun si lipsa parcãrilor este un impediment. În plus, dacã s-ar reusi reabilitarea arterei rutiere, atunci turistii ar putea sã urce pânã sus cu masinile chiar si pe timpul iernii. Drumul este în custodia Consiliului Judetean Hunedoara si a fost asfaltat pe o micã portiune, dar doar înainte de cabana Rusu. Ploile si viiturile din ultima vreme au distrus drumul de acces spre Parâng, iar cabanierii de aici s-au plâns primarului din Petrosani, iar acum va fi reabilitat. Proiectul denumit generic „Modernizare DJ 709F: DN 7A-Cabana Rusu-Masivul Parâng, de la km 6+600 la km 10+325, judetul Hunedoara” a fost estimat la suma de 16.596.526 lei si urmeazã sã cuprindã reabilitarea pentru cei 3.725 de metri de drum.
Diana Mitrache

Cronica Vaii Jiului

Comenteaza

Comenteaza