Duminică, 3 septembrie, la Petrila – Târgul de animale și produse agroalimentare

459
Crescătorii de animale, momârlanii locului și nu numai sunt invitați duminică, 3 septembrie 2017, la Petrila pentru a participa la cel mai mare târg de animale de peste an unde cumpărătorii vor putea găsi produse tradiționale 100 % naturale.

Deja tradiție pentru crescătorii de animale, evenimentul organizat la Petrila este recunoscut la nivel județean și adună, de fiecare dată zeci de producători care vin aici pentru a-și vinde animalele dar și produsele făcute în gospodăriile proprii.

Implicarea administrației publice în organizarea acestui eveniment special pentru comunitatea locală petrileană face ca acesta să capete o notă aparte, totul pentru a atrage cât mai muli participanți.

„În acest an ne-am dorit ca târgul să capete o amploare mai mare, în acest sens am creat condiții suplimentare pentru fermierii care vin să își expună animalele. Mai exact am construit niște boxe unde aceștia vor putea să își prezinte animalele, mergând pe rasa de ovine pentru că aceasta este într-un număr mai mare în orașul Petrila. Pentru viitor, dacă ceilalți crescători de animale, de bovine sau alte specii, își vor arăta interesul vom crea și pentru ei condiții. Am invitat la târg pe îndrăgitul Robert Târnăveanu, pentru că este specific genului acesta de manifestări, vor fi ansamblurile folclorice locale și încercăm să pregătim și mâncăruri tradiționale din zona noastră” , spune Vasile Jurca, primarul orașului Petrila.
tarnoveanu.jpg
Mai mult decât atât, cei care vor fi prezenți la târgul anual de la Petrila vor putea vedea o expoziție de ovine din rasa țurcană de Valea Jiului, iar edilii petrileni vin în acest fel în sprijinul crescătorilor de animale locali care, de regulă, se duc la celelalte expoziții din județ.
Târgul de animale va fi organizat pe platoul de la intrarea în Jieț, în spatele stadionului Parângul, duminică, 3 septembrie, începând cu ora 7,30.
Daniel P. Bolog
info-nou-petrila.jpg

Comenteaza

Comenteaza