Duminică, la Castelul Corvinilor are loc Festivalul Medieval

334
de Alina PIPAN

Duminică,  20 august, Castelul Corvinilor organizează Festivalul Medieval. Forfota castelului începe de la ora 10.00, cu instalarea taberelor. Între orele 12 și 17 are loc școala de lupte medievale, completată între orele 13 și 15 cu  școala de dansuri de la curțile domnești. De la ora 14 până la ora 15 are loc un atelier de muzică medievală, intitulat „Cum să înțelegem mai bine muzica medievală”. La ora 15 se va vizita tabăra medievală – programul include explicații, istoric și fotografii.

De la ora 16 se vizitează Expoziția „Medievalum”, cea mai mare expoziție privată din România, unde puteți vedea dispozitive de tortură, arme medievale de foc și arme albe, veșminte, dispozitive de protecție etc. Tot începând cu ora 16 are loc un concert stradal, la intrarea în Castelul Corvinilor, intitulat „Menestrelii de ieri și de azi”. În paralel, are loc o degustare de preparate medievale.

Un moment antrenant este programat la ora 17.00. Este planificat  „asediul” Castelului Corvinilor; vor fi demonstrații de lupte cavalerești, cai dresați, săbii, tunuri, etc.

De la ora 18 puteți urmări un concert stradal de muzică medievală, iar între 20:30 și 22:30 are loc un concert medieval-simfonic susținut de Lupus Dacus & Lupus Dacus Orchestra, Paladinii de Terra Medies & Fire Dream.

Finalul programului,  între 22:30 și 23:00, este asigurat de Fire Dream, care pune în scenă un program de dansuri și jonglerii cu foc.

Comenteaza

Comenteaza