După ce şi-au vopsit părul în culorile clubului, / Jucătorii Petrilei promit un look nou

1132
de Loredana JUGLEA

Adrian Câmpean, jucătorul-antrenor al echipei campioane Inter Petrila, împlineşte anul acesta 26 de ani de când joacă fotbal.

O iubire alb-albastră
De-a lungul carierei, Câmpean a adunat cinci campionate în Liga a II-a, la Minerul Lupeni, 10 campionate în Liga a III-a la Inter Petrila, Minerul Lupeni şi FC Cisnădie. Poartă în inima sa aceleaşi culori alb-albastre. Drept urmare, nu s-a despărţit de marea lui iubire Inter Petrila, cu care este la un pas de a promova în Liga a III-a.
Inter Petrila a câştigat anul acesta titlul de campioană judeţeană, al treilea titlul judeţean pentru Adi Câmpean, iar sâmbătă va juca şi pentru realizarea eventului, jucătorii petrileni urmând să dea piept cu Retezatul Haţeg.
„A fost pe cât de greu, pe atât de frumos. Am pornit cu prima şansă la câştigarea campionatului şi chiar am valorificat-o. Pe alocuri am avut şi momente de rătăcire mai la începutul campionatului, când pe primul loc era Hercules, dar din etapa a noua ne-am instalat pe primul loc şi acolo am rămas”, povesteşte jucătorul-antrenor.
Inter Petrila a terminat sezonul cu doar trei înfrângeri, două cu Certejul şi una cu Hercules Lupeni.
„Am avut de departe cel mai bun lot de jucători, dar în primul rând cel mai bun grup. Experienţa lui Kalai îmbinată cu tinereţea lui Mareş, Drăgoescu, Matei, Bocu, Duma au dus la reuşitele noastre. Cel mai mult am jucat pentru publicul nostru, care ne-a însoţit la aproape toate deplasările. De asemenea, conducerea clubului pentru primarul Jurca ne-au fost alături”, spune Câmpean.

Mai disciplinaţi
Dacă în urmă cu câţiva ani, jucătorii de la Inter Petrila erau primii la indisciplină, lucrurile au evoluat în bine pentru fotbaliştii lui Aurel Moldovan. Aceştia s-au maturizat mult şi au evitat plăsuţa cu cartonaşe roşii şi galbene, iar în acest fel amenzile s-au împuţinat.
„Nu ştiu cum era în trecut echipa. Sincer vă spun că de când am venit la club colegii mei sunt responsabili pe teren şi au evitat contactele dure sau neînţelegerile. Acest lucru ne-a ajutat, pentru că nu am adunat multe etape de suspendare”, spune jucătorul. Foarte diplomat, Adi Câmpean evită să vorbească despre problemele de arbitraj, care au existat în partida de la Băiţa. Atunci jucătorii de la Băiţa au primit cadou două lovituri de pedeapsă, ratate, iar fotbaliştii petrileni au avut tentativa de a părăsi terenul, dar s-au răzgândit. Şi în aceste condiţii Inter Petrila a terminat campionatul la 8 puncte de ocupanta locului secund, Şoimul Băiţa.

Pompieri, paramedici, mineri 
Acesta este grupul care formează echipa Inter Petrila: pompieri, paramedici, mineri. Mulţi dintre aceştia sunt oameni de bază la locurile de muncă. Ce mai, oameni de frunte, serioşi şi pe teren şi în afara acestuia. „A fost greu pentru că majoritatea dintre noi au locuri de muncă şi a trebuit să ne împărţim timpul să fie bine pentru toată lumea. Şi uite că seriozitatea ne-a adus şi primul loc în campionat, şi primul loc în clasamentul golgheterilor”, spune căpitanul.

A treia victorie cu Haţeg
Adi Câmpean ţinteşte împreună cu echipa sa a treia victorie din acest sezon cu Retezatul Haţeg, pe care petrilenii i-au bătut de două ori în campionat: „De data aceasta va fi mult mai greu pentru noi, pentru că Retezatul este o echipă bună, cu jucători experimentaţi care în orice moment pot face diferenţa în joc. Ne dorim pentru suporterii noştri să câştigăm cupa, pe care anul trecut am pierdut-o pe mâna noastră. Realizarea eventului ar fi un avantaj moral pentru noi în ceea ce priveşte meciul de baraj. Finala Cupei României dintre Inter Petrila şi Retezatul Haţeg va avea loc sâmbătă, 10 iunie, la Hunedoara”.

Meciuri grele la baraj
Inter Petrila va da piept în 17 iunie, la Lonea, cu Ghiroda, reprezentanta judeţului Timiş. Un meci greu, dacă ţinem cont de experienţa jucătorilor timişeni, care au şi câteva nume grele în componenţă. „Având în vedere ce condiţii au ei şi ce condiţii avem noi în Valea Jiului, pot spune că CS Ghiroda pleacă cu prima şansă în faţa noastră. Dar nici noi nu ne vom da la o parte şi vom face tot posibilul să câştigăm”, spune jucătorul-antrenor şi căpitan.
La ultimul meci din campionat, jucătorii petrileni şi-au vopsit părul în culorile clubului alb-albastru. În cazul în care vor promova în Liga a III-a, jucătorii Petrilei spun că se vor rade în cap de bucurie. „Dacă aş reuşi o promovare în Liga a III-a mi-aş dori să mai joc, pentru că mă simt într-o formă sportivă foarte bună şi cred că mai am multe de pus pe teren şi aş vrea totodată să mai fiu alături şi de colegii mei mai tineri”, a spus Adi Câmpean. Care în acest sezon de campionat a dat şase goluri, din postura de fundaş central.
Adi Câmpean este şi posesor al licenţei C UEFA care îi dă dreptul să antreneze la nivelul ligii a IV-a ca antrenor principal.

Comenteaza

Comenteaza