După întâlnirea cu ministrul Muncii, primarii au obținut … promisiunea unei noi întrevederi!

504

Primarii din Valea Jiului au fost, astăzi, la București, la întâlnirea cu ministrul Lia Olguța Vasilescu, cu tolba plină de probleme pe care le-au expus pe larg.  Au obținut promisiunea unei noi întrevederi, dar asta abia după ce problemele lor vor fi prezentate de ministru în coaliția guvernamentală, pentru că deciziile nu pot fi luate oricum.

”Am discutat problemele pensionarilor din Valea Jiului, am expus cam ce trebuie modificat privind pensionarea celor cu grupa specială, grupa I-a, s-a discutat puțin despre salarii, care a fost ideea de a pune pe grile de salarizare pe cei din autoritatea publică, s-a discutat problema celor cu ajutorul social privind locuri de muncă. Au fost și celelalte ramuri de activitate și fiecare a ridicat problemele specifice. O să mai facem o întâlnire în care o să primim răspunsurile la probleme noastre”, a declarat primarul municipiului Vulcan, Gheorghe Ile.

Acesta spune că ministrul Lia Olguța Vasilescu și-a arătat disponibilitatea de rezolvare a problemelor discutate, iar chestiunile discutate vor fi prezentate în coaliția de guvernare.

Întâlnirea a fost organizată de Confederația Sindicală Națională ”Meridian”și au participat Ion Popescu, președintele Confederației, primari ai localităților din comunitățile miniere și reprezentanții unor domenii de activitate profesională din structura Confederației: minerit, transporturi, administrație și poliție, silvicultură, Apele Române, agricultură, cultură și mass-media și apărare.

Carmen COSMAN – PREDA

Comenteaza

Comenteaza