După o nouă controversă pe Jieţ, legată de anumite lucrări, Am rămas doar cu concluzia lui Murphy…

288
de Corneliu BRAN
Pentru că Ziarul Văii Jiului şi subsemnatul a scris întotdeauna, cu onestitate, despre problemele legate de satul Jieţ, semnalate de anumiţi localnici sau de preotul satului, la fel vom proceda şi astăzi.
Ieri, 20 mai, ne-a fost semnalat de către preotul Dimitrie Jura faptul că pe albia Jieţului, în drept cu satul, se află un buldozer şi un excavator, care „sapă, sapă şi iar sapă… şi care nenorocesc albia Jieţului, abia aşezată după distrugerile din anii trecuţi făcute de cei de la Apele Române în colaborare cu anumite firme care au luat pietriş şi nisip la greu”.
Ca să nu se spună iar că nu ne interesează de viaţa satului românesc, de ape şi de natură, ne-am deplasat la scurt timp la Jieţ. Într-adevăr, în albie se afla un excavator care lua pământ cu cupa exact din apropierea apei şi-l punea mai sus, către baza digului. La fel, un buldozer lucra cam tot la fel, puţin mai sus.
L-am întrebat pe inginerul Sorin Corici, şeful SHI Petroşani, din cadrul Apelor Jiu-Craiova ce se întâmplă, spunându-i şi ce acuză cei care ne-au semnalat că „Jieţul este din nou distrus de cei de la Apele Române care strică banii ţării în neştire”.
Inginerul Corici ne-a explicat că „nu e vorba de nicio distrugere”, ci este vorba de nişte „lucrări de recalibrare a albiei, lucrări prevăzute a se executa prin Programul de Gospodărire al Apelor, aprobat de Administraţia Bazinală de Apă Jiu”. „Lucrările se execută în regie proprie, cu utilaje şi angajaţi ai SHI Petroşani şi cu un utilaj de la Apele Române Craiova, deci nu ne costă foarte mult. Putem spune că lucrările de amenajare a Râului Jieţ au în vedere atât punerea în siguranţă a digului de apărare de pe malul drept, cât şi a malului stâng, unde există D.N. 7 A., care, de asemenea, trebuie protejat. După cum aţi văzut şi în primăvara asta ploioasă, care a dat mari bătăi de cap autorităţilor locale din ţară, în Valea Jiului n-au fost probleme cu inundaţii sau cu ape revărsate. Oare nu e şi meritul nostru, al celor de la Apele Române, în urma lucrărilor efectuate în anii anteriori?! Suntem specialişti şi nu facem decât să ne facem treaba cât mai bine, în folosul cetăţenilor şi localităţilor”, ne-a declarat ing. Sorin Corici.
La finalul convorbirii, Sorin Corici a dat un răspuns şi pe calea ziarului nostru locuitorilor din Jieţ care au apelat la dumnealui:„O parte din locuitorii satului Jieţ ne-au cerut zilele trecute sprijinul să-i ajutăm să mute o punte pietonală în amonte de locul existent acum, undeva la 50 m, pentru ca în viitor puntea să nu mai fie luată de apă. Când dumnealor se mobilizează şi doresc să începem operaţiunea îi rog să ne anunţe şi noi îi ajutăm cu mare plăcere”.
Dacă există concluzii vă lăsăm să le trageţi singuri. Poate că bine spunea Murphy că „adevărul e întotdeauna la mijloc, dar… doar pentru unii”.

Comenteaza

Comenteaza