După reuşita acţiune stradală de 8 Martie, / Costel Avram, preşedintele PNL Petrila, crede că acţiunea politică trebuie să fie o stare de permanenţă

458

Ziua de 8 Martie a fost un nou prilej pentru organizaţia PNL Petrila de a fi alături de doamnele şi domniţele din acest oraş, oferindu-le flori şi calendare. Membrii PNL, tineri sau mai puţin tineri, însoţiţi de Costel Avram, au felicitat şi au transmis acestora urări de sănătate şi fericire.

Felicitări, calendare, garoafe şi narcise…
Au fost oferite peste 500 de garoafe de toate culorile. Calendarele, aşa cum au fost tipărite, încep, simbolic, cu data de 8 Martie. Am observat, pe stradă, bucurii şi emoţii, feţe îmbujorate. Ale trecătorilor, dar şi ale membrilor PNL.
Către finalul campaniei, o parte dintre cavaleri au dispărut, dar au revenit cu buchete de narcise pe care le-au oferit doamnelor şi domniţelor din PNL.
8 Martie a fost o zi mai colorată…
Am consemnat, pentru cititorii ZVJ, două declaraţii de presă.

„De la un moment festiv la o stare de permanenţă…”
Costel Avram, preşedinte PNL Petrila: „Viaţa este alcătuită şi din gesturi simple, de moment, cum ar fi acela de a dărui un mărţişor, o floare. Organizaţia PNL Petrila a încercat, prin campanii stradale prilejuite de zile festive, să arate că chiar este în mij­locul comunităţii. Chiar şi prin gesturi simple, de moment. Doar că organizaţia noastră a încercat şi va încerca să treacă de la un moment festiv la o stare de permanenţă. Cum? PNL Petrila a fost singura organizaţie politică ce a premiat elevii şi profesorii din Petrila, care au avut rezultate deosebite la diferite concursuri şi competiţii. Şi viaţa este o competiţie şi ne gândim că elevii şi profesorii o vor continua. Urmând puterea exemplului, şi alţi elevi şi profesori se vor implica, pe viitor, în asemenea competiţii, ducând la o permanentă depăşire de sine. Am oferit cadouri beneficiarilor de la organizaţia Salvaţi Copiii Petrila. Am direcţionat contribuţia de 2 % a peste o sută de persoane către această organizaţie, gândind că va avea posibilităţile materiale de a-şi îmbogăţi activităţile. Beneficiarii sunt copiii de la acest centru, dar şi familiile acestora. Am organizat diferite spectacole. Faptul că numeroşi copii şi tineri au evoluat, astfel, pe scenă va duce la o permanentă îmbunătăţire a talentului. Am premiat copiii care au participat la o tabără de creaţie, îndemnându-i, credem, să-şi dezvolte propriile aptitudini artistice. Iată doar câteva argumente pentru a ilustra că suntem mereu alături de comunitatea petrileană, mereu în mijlocul ei.”

Forţa şi mintea femeilor
Doiniţa Maria Bălănesc, preşedinte OFL Petrila: „Chiar dacă mai uităm, în viaţa de zi cu zi, că suntem femei, muncind şi luând viaţa în piept cot la cot cu bărbaţii, ziua de 8 Martie este un bun prilej să primim mai multă atenţie, iubire, tandreţe, dar şi să le oferim, la rândul nostru. Se spune că la începutul fiecărui lucru măreţ se află o femeie… Da, aşa este… Noi putem fi mame, fiice, soţii, putem primi în sufletul nostru, necondiţionat şi în aceeaşi măsură, atât bucuriile, cât şi necazurile semenilor noştri. Şi pentru că a fi femeie este cel mai frumos dar pe care l-am primit în această viaţa, împreună cu colegii mei de la PNL Petrila, cărora le mulţumesc şi pe această cale, am încercat să le aducem un omagiu frumoaselor doamne şi domnişoare ale oraşului Petrila şi să le înflorim faţa cu un zâmbet, dăruindu-le, simbolic, o floare. Doar că floarea era însoţită de multe gânduri bune, de admiraţie, de o stimă deosebită. Eu, personal, le-aş îndemna să ne gândim la lucrurile cu care Dumnezeu ne-a binecuvântat. Şi la ceea ce facem în fiecare zi, încercând să ne îmbunătăţim mintea, trupul, sufletul şi emoţiile, să rămânem unice, în felul nostru, să ne bucurăm de tot ce este bun în viaţa noastră. Doar că ar trebui să ieşim din pasivitate, din anonimat, încercând să schimbăm ceva în jurul nostru. Trebuie să tindem, mereu, către o evoluţie constructivă şi sănătoasă a societăţii. Trăim într-o societate în care este nevoie de forţa şi de puterea minţii tuturor femeilor. Doresc o primăvară minunată tuturor mamelor, soţiilor şi fiicelor şi La Mulţi Ani!”.

de Ionel Zmau

Sursa:zvj.ro

Comenteaza

Comenteaza