Edil Sal Prest Petrila / Face ordine și în cimitire

858
 Corneliu BRAN

Trei cimitire 
Pentru anul acesta cei de la Edil Sal Prest Petrila au prevăzut pentru capitolul bugetar „Lucrări la populaţie” suma de 105,99 mii lei.
„Noi avem, după cum se ştie, şi cimitirele în administrare. Astfel că primim comenzi de la oameni pentru diferite lucrări, pentru alei, borduri, cavouri şi aşa mai departe. Avem trei cimitire în administrare. Primul este cel mare de la intrare în oraş, al doilea este cimitirul nou, Eternitatea cum este denumit, şi cimitirul din Cartierul Brătianu-Lonea”, spune Doinița Bălănesc, șefa Edil Sal Prest Petrila.

Plată şi în 12 rate pentru cei cu venituri mici
Legat de o solicitare mai veche în consiliul local, prin care un cetăţean dorea să execute cu firma sa bordurile şi cavourile din cimitire, în paralel cu Edil Sal Prest, directorul societăţii de gospodărie ne-a declarat: „Personal, n-am asistat la toate şedinţele de consiliu local, dar mă gândesc că dacă s-ar fi luat o decizie în acest sens am fi fost şi noi înştiinţaţi. Din ce ştiu, chestiunea a căzut. Eu insist în continuare că lucrările firmei noastre sunt de calitate, iar oamenii beneficiază de un deviz, de o recepţie de lucrări, primesc factură şi chitanţă… Practic, o transparenţă totală şi un control al calităţii lucrării. Mai mult, am dat o decizie prin Consiliul de Administraţie unde analizăm fiecare venit al solicitantului. Unde pensiile sunt mici, sau unde veniturile angajatului sunt mici, am dat posibilitatea să plătească lucrarea solicitată în rate. Am făcut o analiză şi am ajuns la concluzia că avem contracte de concesiune şi situaţii de lucrări, eşalonate în rate chiar şi pe 12 luni. De aceea şi prin intermediul dumneavoastră îi rog pe cetăţeni să vină la noi, la Edil Sal Prest Petrila, când doresc astfel de lucrări şi le garantăm că vor fi mulţumiţi de lucrări şi de preţ”.

Reorganizarea cimitirelor
În legătură cu organizarea actuală a cimitirelor petrilene, directorul Edil Sal Prest ne-a menţionat că s-au schimbat multe în bine faţă de acum câţiva ani: „Acum avem, într-adevăr, o corectă aşezare şi administrare a celor trei cimitire. Ne-am făcut nişte planşe, ştim exact acum cum sunt împărţite locurile de veci şi cavourile, care este lungimea lor de pe suprafeţele concesionate, am dimensionat toate mormintele topografic, astfel că acum ştim exact tot ce trebuie şi avem un inventar clar. De aceea şi spun că dacă ar veni şi altcineva din afară să facă lucrări în cimitir, fără să aducă la cunoştinţa noastră de aceste lucrări, după părerea mea s-ar risca să se provoace haos, cum a mai fost şi cum am găsit situaţia la venirea mea aici. S-ar putea risca astfel să se suprapună bucăţi de teren şi lucrări, ceea ce ar creea discuţii şi neplăceri tot cetăţenilor oraşului în primul rând”.

Lucrări la Cimitirul „Eternitatea”
Legat de una din investiţiile pe care Edil Sal Prest Petrila ar urma să o facă anul acesta la unul din cimitirele oraşului, Doiniţa Bălănesc ne-a mai spus: „Anul trecut am executat doar cavourile pentru care am avut cerere depusă, plus alte lucrări venite tot la solicitările cetăţenilor, în paralel cu munca de documentare şi organizare despre care v-am spus. Tot anul trecut am reabilitat şi gardul cimitirului de la intrarea în oraş.

Practic, am revopsit partea panourilor dinspre strada principală şi ne-am extins cu panouri pe partea laterală, pe drumul care duce spre Prevesciori. Din păcate, acum a fost acolo un accident auto şi s-a spart un panou montat anul trecut, urmând să reparăm şi acolo anul acesta.

Tot anul acesta ne-am propus pentru Cimitirul Eternitateaaici a fost o discuţie şi cu domnul primar şi vrem să mergem şi în faţa consiliului local să prezentăm devizul de lucrări repararea gardului.Gardul trebuie reabilitat deoarece riscăm să cadă pe morminte”.

Foto, Claudiu Marlogeanu

 

Comenteaza

Comenteaza